Lietuvas basketbola sabiedrības pārstāvji izveidojuši vasaras basketbola līgu, kurā astoņas komandas Ķēdaiņu basketbola arēnā sacentīsies par sponsoru veidotu balvu fondu, ziņo portāls "Delfi.lt", kas tiešraidē translēs turnīra spēles.

Par "Bucket" līgu dēvētais turnīrs Ķēdaiņos norisināsies no 27. jūlija līdz 2. augustam. Basketbola līgā piedalīsies astoņas komandas, kurām jāpiesaka septiņi līdz astoņi basketbolisti. Reglaments paredz, ka drīkst pieteikt tikai spēlētājus, kuri aizvadītajā sezonā pārstāvējuši kādu Lietuvas Basketbola līgas (LKL), Lietuvas Nacionālās basketbola līgas (NKL) jeb otrās augstākās līgas vai citas valsts spēcīgākas līgas komandu.

Nedēļas ilgajā turnīrā katrai komandai sagaidāmas vismaz astoņas spēles. Paredzams, ka līdzjutēji, kā arī basketbola klubu skauti un treneri spēles varēs apmeklēt par brīvu, ja to atļaus Lietuvas valdība.

Turnīra organizatori ir LKL klubs Ķēdaiņu "Ņevežis", basketbolistu aģents Tads Bulots, kā arī Pasvales "Pieno Žvaigzdes" basketbolists Arvīds Šikšņus. Organizatoru komanda uzsver, ka tā vēlas ņemt piemēru no ASV populārās "Drew" līgas, kurā mačiem piemīt draudzības spēļu ritms, spēlētāji viens otru saudzē no savainojumiem, bet vienlaikus tiecas pēc uzvaras.

Līgas veidotāji arī uzskata, ka piedalīšanās turnīrā ļaus basketbolistiem atrādīties potenciāliem darba devējiem pirms 2020./2021. gada sezonas.

Turnīra ievadā komandas izspēlēs mačus ar katru citu vienību, bet tam sekos izslēgšanas spēles. Līgas kopējais balvu fonds ir 25 tūkstoši eiro, portālam "Delfi.lt" atklāja Bulots.

Jau zināms komandas "Komandorai" sastāvs, kuras kapteinis ir 2016. gada olimpisko spēļu dalībnieks Vaids Kariņausks. Viņa komandā spēlēs bijušais Latvijas basketbola kluba "Barons" uzbrucējs Taurs Jogela, kā arī Martins Paļukens, Mats Jogela, Vaids Čepukaitis, Pauļus Danisevičus, Donats Tarolis un Vitauts Šulskis.

Savukārt "Synkarb" komandas kapteinim Arvīdam Šikšņum laukumā palīdzēs bijušais "ASK Rīga" aizsargs Stepons Babrausks. "Synkarb" pārstāv arī 2010. gada Pasaules kausa bronzas medaļnieks Martins Gecevičs, 18 gadus vecie talanti Augusts Marčuļonis un Ažols Tubelis, kā arī Laurins Samens, vecmeistars Mindaugs Lukauskis, Artūrs Jomants un Pavels Braknis.

Pārējo vienību nosaukumi un sastāvi publiski vēl nav izziņoti.

Jau ziņots, ka Lietuvas Covid-19 komiteja virza plānu, pēc kura telpās notiekošus sporta pasākumus no 1. jūnija varēs apmeklēt ne vairāk kā 100 dalībnieki un līdzjutēji, bet, iespējams, no 15. jūnija šis skaits varētu sasniegt jau 150 cilvēku, kuriem gan vajadzētu ieturēt divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!