Foto: LETA

Latvijas Volejbola federācija (LVF) 10. jūnijā pirmo reizi organizēs attālinātus treneru kursus, kuros lektoru lomā uzstāsies Uģis Krastiņš un Rainers Vasiļjevs. Kursi norisināsies platformā "Zoom" un būs pieejami reģistrētiem lietotājiem. Reģistrētie treneri pēc kursu noklausīšanās saņems apliecības ar astoņām akadēmiskajām stundām savas profesionālās kompetences pilnveidei, ziņo LVF.

"Šobrīd volejbola sezona nav tik aktīva, kā tas parasti šajā laikā mēdz būt," par ideju iepriecināt Latvijas trenerus ar augstas klases speciālistu padomiem stāsta LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis, kurš šajā amatā strādā līdz 1. jūlijam. "Un daudzi volejbola speciālisti šobrīd ir pieejami. Tāpēc izlēmām, ka šādu iespēju nevar laist garām. Krastiņam šobrīd nav aktīva darbība ar Ukrainas vīriešu izlasi, un arī Vasiļjevam ir vairāk brīva laika."

Timermanis kā piemēru min Igauniju, kur liela uzmanība tiek pievērsta treneru izglītošanai, un tagad tā būs lieliska iespēja papildināt zināšanas arī Latvijas treneriem.

"Gribējām ieskicēt mūsu treneriem modernās tendences volejbolā un papildināt viņu zināšanas," saka LVF ģenerālsekretārs.

Uģim Krastiņam jau ir pieredze zināšanu nodošanā citiem: "Ukrainā vadīju atklāto treniņu un teorētisko daļu vairāk nekā 100 treneriem."

Šobrīd Latvijā par labāko volejbola treneri pēdējos divos gados atzītajam Krastiņam kopā ar Ukrainas izlasi vajadzētu spēlēt Eiropas Zelta līgā, taču turnīrs ir atcelts koronavīrusa Covid-19 dēļ. Citu sacensību izlasei, ar kuru latviešu speciālistam ir līgums līdz gada beigām, šosezon nav, taču Ukrainā labi atceras 2019. gada Eiropas čempionāts, kur ukraiņi tika līdz ceturtdaļfinālam, tajā tikai piecos setos piekāpjoties nākamajiem čempioniem serbiem.

Pārtraukts šosezon tika arī Ukrainas čempionāts, kurā Krastiņa vadītā Ļvivas "Barkom-Kažaņi" komanda uzvarēja regulārajā čempionātā.

Tikai 36 gadus vecais Rainers Vasiļjevs pēc vairākām sezonām Igaunijas vīriešu klubos sezonu pavadīja Šveicē un kopš 2018. gada ir trenera palīgs Polijas klubā "Cuprum Lubin". No 2012. līdz 2019. gadam speciālists bija galvenā trenera asistents Igaunijas vīriešu izlasē, kopā ar kuru divreiz tika uzvarēts Eiropas līgā un no 2020. gada ir Igaunijas sieviešu volejbola izlases sastāvā.

Treneru kursi notiks 10. jūnijā. plkst. 10.00. Klausītāju rīcībā būs Vasiļjevs, bet plkst. 12:30 – Krastiņš. Pieteikties kursiem varēs līdz 8. jūnijam, ieskaitot, nosūtot savu vārdu, uzvārdu un rekvizītus uz sandra@volejbols.lv.

Katram reģistrētajam tiks izrakstīts rēķins par dalības maksu 15,00 eiro, kuru apmaksājot, dalībnieki saņems individuālas pieejas tiešsaistes kursiem. Reģistrētie treneri par kursu noklausīšanos saņems apliecības ar astoņām akadēmiskajām stundām savas profesionālās kompetences pilnveidei.

Visi interesenti ir aicināti pirms kursiem un kursu laikā iesūtīt savus jautājumus. Līdz kursiem, tos var sūtīt uz sandra@volejbols.lv, savukārt kursu laikā jautājumus visi ir aicināti ierakstīt tiešsaistes sarakstē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!