Zviedrijā profesionālā sporta sacensības pēc piespiedu pārtraukuma koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ drīkstēs atsākt no 14. jūnija, piektdien paziņoja Zviedrijas valdība.

Šāda atļauja attieksies uz sporta nodarbībām brīvā dabā un ne vairāk kā 50 cilvēku klātbūtni, sacīja kultūras un demokrātijas ministre Amanda Linda, kuras paspārnē ir arī sporta sfēra.

"Nevienai līgai vai sporta veidam nebūs izņēmumu," viņa sacīja.

Iekšlietu ministrs Mikaels Dambergs piebilda, ka koronavīrusa epidēmija ir "joprojām nopietna", un uzsvēra, ka lieli pulcēšanās gadījumi netiks atļauti arī sporta bāros vai restorānos, mērķējot uz faniem.

Drūzmēšanās gadījumā norises vietas "riskē ar naudas sodiem vai pat slēgšanu", viņš sacīja.

Vīrusa dēļ tika atlikta arī 4. aprīlī plānotā Zviedrijas futbola virslīgas atklāšana vīriešiem.

Valsts augstākās futbola līgas un Zviedrijas Futbola asociācija veica pārrunas par spēļu grafiku, visas iesākumā paredzot aizvadīt aiz slēgtām durvīm.

"Šis gads būs īpašs neatkarīgi no tā, kā jūs uz to skatāties," sacīja Zviedrijas Profesionālā futbola līgu izpilddirektors Mats Enkvists, kurš pārstāv 32 klubus divās labākajās līgās.

"Atmosfēra stadionos nebūs tāda pati bez skatītājiem, taču diemžēl tas šobrīd ir nepieciešams," viņš piebilda.

Zviedrijas futbola līgas ir ieskicējušas vadlīnijas mačiem un treniņiem līdzīgi, kā tas ir paveikts kaimiņvalstī Norvēģijā, kur futbolu vajadzētu atsākt spēlēt 16. jūnijā un kur Norvēģijas augstākās līgas klubā Drammenes "Stromsgodset" labi iejuties Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks.

Zviedrija koronavīrusa ierobežojumu dēļ pagaidām ir atļāvusi futbola treniņus. Ceturtdienas sākumā valstī ir reģistrēti 4266 no Covid-19 bojāgājušie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!