Foto: Andra Briekmane
Sludinājumu portālā "City24.lv" uzradies visai interesants piedāvājums – par 1 919 968 eiro kādam latvietim iespējams iegādāties Igaunijai piederošo Vīrelaidas saliņu.

Kāpēc sludinājuma ievietotājs šo salu vēlētos pārdot latvietim? Pavisam vienkārši – jo latviešiem nepieder neviena sala, kamēr igauņiem to netrūkst. Turklāt, ja katrs ieguldītu 1 eiro, Latvijai būtu sava sala, teikts sludinājumā.

Vīrelaida ir 80 hektārus plaša sala, kas atrodas Baltijas jūrā starp Sāremā salu un Igauniju. Uz salas atrodas bāka, baznīca, osta un citas būves. Elektrība un ūdens tiek ražota, pateicoties vēja ģeneratoriem un saules baterijām. Tāpat sludinājumā teikts, ka tur atrodas viss, kas latvietim nepieciešams skaistai dzīvošanai, turklāt vīna pagrabs ir tik liels, ka Covid-19 otrā viļņa gadījumā uz veikalu pēc šī dzēriena nebūtu jādodas veselu gadu.

Kā tad īsti ir – vai tas ir veikls reklāmas triks, vilinot tūristus? Sazinoties ar Vīrelaidas saliņas īpašnieku Prītu Vilemsonu, viņš "Tūrisma Gidam" pastāstīja, ka ielikt šādu sludinājumu esot bijusi viņa ideja. "Kāda latviešu meitene sāka pie mums strādāt, un tad es atskārtu, ka latviešiem nav pašiem savas salas, turklāt igauņi atņēma no jums arī Roņu salu. Es nodomāju – kāpēc gan nedot jums iespēju?"

Foto: Andra Briekmane

Vaicāts, cik nopietni uztverams ir šis sludinājums, Vilemsons teic, ka ja atrastu kādu labu un piemērotu latvieti, tad salu pārdotu – galu galā pārdošanā esot arī lielāka sala ar šādu pašu nosaukumu, un tad būtu iespēja paplašināties, paskaidroja Vilemsons. "Mēs esam iesnieguši dokumentus, lai atbrīvotu Vīrelaidu no Igaunijas, bet, protams, neviens par to negrib dzirdēt," smej salas īpašnieks.

Tāpat salas saimnieks pastāstīja, ka 13. jūnijā plānotas atvērto durvju dienas ar brangu izklaides programmu. Plašāk par salas jaunumiem iespējams uzzināt viņu "Facebook" lapā šeit, savukārt par pašu Prītu Vilemsonu un atpūtu uz vientuļās salas vari lasīt te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!