Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

Figūrai draudzīga un bez cepšanas pagatavojama kūka ar zemenēm un maigu piena krēmu. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lpiens (1,5% tauku)3 olu dzeltenumi400 gzemenes120 gkukurūzas ciete pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs pēc garšasvaniļa1 ĒKcitronu sula4 kukurūzas tortiljas (katra 40 g)

Sagatavošana

1

Kārtīgi sablendē 250 g zemeņu, pārējās sagriež šķēlēs.

2

Pienā iemaisa olu dzeltenumus, saldinātāju, vaniļu, citronu sulu, kukurūzas cieti, sakuļ un pievieno sablendētās zemenes.

3

Nepārstājot maisīt, piena un zemeņu masu karsē, līdz masa sāk sabiezēt. Noliek malā atdzist – ik pa laikam apmaisa. Kad krēms atdzisis, kļuvis biezs, to ar platu nazi ziež uz tortiljām un veido torti.

4

Saliek pirmās divas tortilju un krēma kārtas, tad liek kārtu ar šķēlēs sagrieztām zemenēm, virsū atkal pamīšus liek krēmu un tortiljas. Var krēmu ziest plānākās kārtiņās un izmantot vairāk tortilju.

5

Dekorē ar zemenēm, ļauj kārtām pāris stundas vai visu nakti savilkties, griež šķēlēs un bauda dzīvi!

Foto: "Edunsporto.lv" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Kūkas (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 3,1 g
Ogļhidrāti – 15 g
Tauki – 2,7 g
Kilokalorijas – 98

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!