Pēc plašu rezonansi pagājušonedēļ izraisījušā Rumbulas nelegālā dragreisa video naktī uz sestdienu, 6. jūnijā, policija jau laicīgi bija ieradusies Rumbulas lidlaukā un automobiļu savstarpējā sacenšanās ātrumā nenotika, lai arī bija ieradušies vairāki simti spēkratu, novēroja portāls "Delfi".

Aizvadītajā nedēļā Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš (JKP) internetā publicēja no "Instagram" soctīkla paņemtu video, kurā redzams, kā Rumbulas lidlaukā pulcējas ap 800 cilvēku un tumsas aizsegā pa pāriem ātrumā sacenšas autobraucēji. Deputāts solīja "vērst valdības uzmanību uz šo un pieprasīt policijas paskaidrojumus".

Rezultātā piektdienas vakarā, 5. jūnijā, Rumbulas lidlaukā jau ap pulksten 22 bija ieradušās vismaz trīs policijas ekipāžas, kuras novēroja uz vecā lidlauka skrejceļa sabraukušos spēkratus. Pamatā visi automobiļi bija novietoti gar lidlauka malām, kā arī tā centrālajā daļā, atstājot divas platas brauktuves. Ņemot vērā policijas klātbūtni, autobraucēji sacīkstes nerīkoja, bet gan lēni riņķoja pa lidlauku.

Ap pusnakti vairums atbraukušo autobraucēju jau bija devušies prom, savukārt pēc pulksten vieniem naktī bija vairs kādi 20 auto, kas lēnām riņķoja ap vienu no policijas ekipāžām, novēroja "Delfi".

Gada siltajos mēnešos nelegālais dragreiss nedēļas nogalēs Rumbulas lidlaukā notiek jau vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!