Sestdien, 13. jūnijā, lielveikala "Akropole" autostāvvietā, Rīgā, no pulksten 22 vakarā pulcējās auto entuziasti neformālās apvienības "CC Nation" rīkotajā pasākumā. Lielveikala stāvlaukumā virzienā līdz pat pusnaktij plūda automobiļu un apmeklētāju straumes, neskatoties uz to, ka pulksten 23.15 stāvvietā tika izslēgts apgaismojums, novēroja portāls "Delfi".

"CC Nation" pasākumi pirmo reizi "Akropolē" tika rīkoti pagājušajā gadā, toreiz gan tie tika saukti par "Cars & Coffee", kas lika domāt, ka tie ir Latvijas Antīko automobiļu kluba "Youngtimer Rally" tāda paša nosaukuma rīkotie pasākumi. Lai arī pasaulē "Cars & Coffee" nosaukums auto entuziastu pulcēšanās pasākumiem tiek bieži lietots, pie "Akropoles" notiekošajam ar plašāk pazīstamajiem "Youngtimer Rally" rīkotajiem pasākumiem nav nekādas saistības. Iespējams, tieši tādēļ šogad pie "Akropoles" notiekošie tiek dēvēti vienkārši par "CC Nation".

Atšķirībā no citiem auto entuziastu pasākumiem šajā nav nekādas dalībnieku "sejas kontroles" – viss notiek pēc pašorganizēšanās principa. Pasākums nav oficiāli saskaņots ar "Akropoli" – citādi līdz ar "Maxima" veikala darba laika beigām stāvvietā gaisma diez vai tiktu izslēgta.

Rezultātā apskates laukumā iebrauc un noparkojas kurš vien vēlas un uzskata savu auto par apmeklētāju apskates vērtu. Vairums automobiļu šajā pasākumā ir BMW markas – 10 un vairāk gadus veci 3. un 5. sērijas modeļi. Vienā stāvvietas rindā ir ap 20 automobiļu, no kuriem, ja skatītājs ir regulārs Latvijas auto pasākumu apmeklētājs, piestāšanas un aplūkošanas vērti ir labi ja kādi divi vai trīs, uzskata "Delfi".

"CC Nation" pasākumu apmeklē gan jaunieši, gan ģimenes ar bērniem, gan velosipēdisti, gan motociklisti. Pasākumā piedalījās vairāki simti automobiļu, bet apmeklētāju bija vairāk nekā, piemēram, "Youngtimer Rally" klasisko auto saieta sezonas atklāšanā pie "Arēnas Rīga".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!