Jaunākajā "Tavs Auto TV" sižetā tuvāk tiek aplūkots Latvijā pirmais iegādātais TCR klases sacīkšu automobilis – "LV Racing" īpašumā esošais "Audi RS3 LMS" šogad uz starta būs redzams Baltijas sešu stundu izturības (BEC 6H) sacensībās Rīgā un Pērnavā.

Lai arī Baltijas valstīs šādas klases automašīnas kopskaitā ir 12, tomēr šis ir pirmais auto no Latvijas. Šis vēsturiski ir pirmais sacīkšu auto Latvijas autosportā, ar ko ir iespējams kļūt par pasaules čempionu jebkurā no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) rīkotajiem pasaules čempionātiem.

TCR ir pasaulē populārākā autošosejas klase, kurā piedalās teju visi autoražotāji ar savu marku attiecīgiem modeļiem. Visas TCR klases automašīnas ir ar priekšējo riteņu piedziņu, to dzinēja jauda ir aptuveni 340 ZS, svars 1265 kg, bet visa balstiekārta ir būvēta pēc autošosejas sacensību augstākajiem standartiem.

Tieši ar šādiem auto notiek arī FIA pasaules čempionāts salonmašīnām. Kopš 2019. gada Baltijas autošosejas izturības un sprinta sacensības ir ieguvušas oficiālu TCR sacensību statusu atbilstoši pasaulē pieņemtajiem tehniskajiem noteikumiem un automašīnu pārbaudēm. Jaunu rūpnīcas automašīnu cena ir no 100 līdz 130 tūkstošiem eiro, kamēr lietotus auto var iegādāties sākot no 50 līdz 80 tūkstošiem.

Baltijas izturības čempionātā šogad paredzēti divi sacensību posmi – 14.-16. augustā Pērnavā, "auto24ring" trasē un 9.-11. oktobrī Biķernieku trasē Rīgā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!