Foto: Ekspress Meedia

Svētdienas vakarā, 21. jūnijā, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā 20 gadus vecs jaunietis ar "BMW X5 M50d" apvidus automobili izraisījis smagu ceļu satiksmes negadījumu, kurā iesaistīti pavisam četri automobiļi, kā arī ir divi bojāgājušie.

Negadījumā bojā gāja 61 gadu veca sieviete, kura tobrīd atradās sabiedriskā transporta pieturvietā. Savukārt dienu vēlāk slimnīcā mira cietušā "Ford" autovadītājs.

Avārija notika ceļa posmā, kur abas joslas ir braukšanai vienā virzienā. Abās joslās brauca automobiļi, jaunietis ar BMW aptuveni 200 km/h ātrumā no sākuma ietriecās priekšā braucošajā "Volvo", ko vadīja 54 gadus vecs vīrietis. Sadursmes rezultātā "Volvo" tika iestumts zālienā, bet BMW aiz inerces tika iemests pirmajā joslā, kur taranēja "Ford Fiesta", ko vadīja 39 gadus vecs vīrietis, bet pēc tam BMW no ceļa braucamās daļas nonāca autobusa pieturvietā – tur stāvošā sieviete gāja bojā notikuma vietā.

Savukārt taranētais "Ford Fiesta" automobilis ietriecās priekšā braucošajā "Toyota Avensis", ko vadīja 28 gadus vecs vīrietis. Pēc negadījuma uz slimnīcu tika nogādāts BMW autovadītājs, "Volvo" autovadītājs un tā pasažieris (57 gadus veca sieviete), "Ford" autovadītājs un tā pasažieris (34 gadus veca sieviete) un 32 gadus veca sieviete, kura tobrīd arī bija autobusa pieturvietā.

"Volvo" automobilī kopā ar pasažieriem bija vēl suns, kurš pēc avārijas aizbēga, bet pēc tam tika atrasts un nogādāts patversmē.

Izmeklējot ceļu satiksmes negadījumu, policija noskaidroja, ka 20 gadus vecajam BMW autovadītājam nav autovadītāja tiesību. Igaunijas "Delfi" vēsta, ka šis "X5 M50d" jau iepriekš bijis fiksēts vairākos satiksmes noteikumu pārkāpumos, tomēr tajos gadījumos pie stūres bijis cits cilvēks.

Šo avāriju izraisījušais autovadītājs jau pirms trim gadiem tika sodīts par braukšanu bez tiesībām. Pēc provizoriskas informācijas, autovadītājs negadījuma brīdī nav bijis alkohola reibumā. Savukārt tas, vai viņa asinīs bijušas narkotiskās vielas, tiks noskaidrots ekspertīzē.

Par notikušo Igaunijas policija ierosinājusi krimināllietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!