Foto: Jānis Saliņš
Danielai ir deviņi gadi, viņa ir ļoti komunikabla un viņai patīk cilvēki, taču ne visiem patīkot viņa, jo vairums cilvēku meitenīti nesaprot. Meitenei, kura piedzima absolūti vesela, pēc gada sākās veselības problēmas. Ārsti Danielai kontstatēja febrilos krampjus, kā arī miega epilepsiju, un saistībā arī šīm problēmām radās runas un attīstības traucējumi. Meitenes ģimene lūdz sabiedrības atbalstu īpašas terapijas nodrošināšanai, lai meitene varētu labāk attīstīties.

Labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" vadītāja Ilze Skuja stāsta, ka Danielai ir vēl divas māsas, bet viņa ir vidējais bērns.

Meitenīte pasaulē nāca normālā grūtniecības laikā un bez jebkādiem sarežģījumiem, viss bijis ideāli, līdz kādā dienā Daniela saslima. Toreiz viņa bija gadu un trīs mēnešus veca. Sākotnēji neviens ārsts nevarējis pateikt, kas noticis ar mazuli. Visi cerēja, ka tas ir tikai ļauns murgs, kas nekad neatkārtosies.

Tomēr veselības likstas bērnu atkal piemeklēja pēc pusgada. Ārsti rūpīgi izmeklēja bērnu un konstatēja, ka Danielai ir febrilie krampji. Krampji vienu vai divas reizes gadā meiteni mocīja līdz piecu gadu vecumam. Pēc piecu gadu vecuma tie pazuda, bet meitene joprojām nespēja pateikt, kas viņai sāp un ko viņa vēlas, tāpēc vēlreiz veikti izmeklējumi un konstatēta miega epilepsija.

Šobrīd Daniela dzer zāles, lai mazinātos arī tā un viņa kļūtu tāda pati maza un parasta meitene, kā citas vienaudzes.

Šī slimošana ir atstājusi paliekošas sekas – runas un attīstības traucējumus, tādēļ meitenei bieži jāspēlējas vienai, kaut arī viņa vēlētos bērnu kompāniju.

Foto: Jānis Saliņš

Lai veicinātu attīstību un, iespējams, kādreiz varētu kļūt patstāvīga savās ikdienas gaitās, meitene apmeklē ABA terapiju, kas viņai ļoti palīdz. Šīs terapijas viena nodarbība maksā 25 eiro, bet viņai tādas ir nepieciešamas trīs četras reizes nedēļā, mēnesī summa izveidojas liela – ap 400 eiro. Danielas ģimene papildus apmaksā neirofitbeku kursu un audiologopēdu.

Danielas ģimene lūdz – ja tev ir iespēja un vēlēšanās palīdzēt meitenes attīstības veicināšanā, ziedo! ABA terapijas nodarbību gada izmaksas veido 4800 eiro.

Ziedot vari šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!