"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz raidījumā unikāls eksperiments – motokrosa čempions Matīss Karro ar gumijā iestiprinātu moci mēģinās izlēkt no Siguldas gaisa tramvaja vagoniņa 43 metru augstumā.

Trakā eksperimenta idejas autors, Latvijas gumijlēkšanas kustības tēvs Ivars Beitāns ir pārliecināts, ka tā ir laba ideja – izlēkt no Siguldas gaisa tramvaja vagoniņa ar motociklu. Viņa paša pieredzē gan šādu lēcienu vēl pagaidām nav, bet Ivars savulaik ar moci ir lecis no ceļamkrāna un pēc fizikas likumiem visam vajadzētu būt kārtībā.

Lai izaicinātu fizikas likumus 43 metru augstumā, "Ātruma cilts" vadītājs Pauls Timrots talkā aicinājis motokrosa čempionu Matīsu Karro, kurš vienmēr izbauda "Sigulda Adventure" piedāvātos piedzīvojumus. Arī Matīss ir pārliecināts, ka eksperiments būs veiksmīgs un viņa jaunais sacensību mocis noturēsies gumijā, jo tam vēl visa sezona ir priekšā.

Senie Gaujas līkumi šādu skatu vēl nebija redzējuši! Un arī Matīss Karro atzīst, ka tas ir viņa trakākais lēciens un bailīgākais, ko līdz šim ir paveicis. Kā izskatās motocikla lēciens ar gumiju, ir redzams šajā raidījuma sērijā.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to, klikšķinot šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!