Norvēģijas pensionārs Henrijs Harfeldts savu 78 gadu jubileju atzīmējis, iegādājoties 2018. gada izlaiduma "McLaren 720S Spider" superauto. Neskatoties uz savu solīdo vecumu un superauto 720 zirgspēku jaudu, pensionārs ar šo spēkratu brauc ikdienā.

Kā saistītajā videosižetā norāda Henrijs, viņš ikdienā bauda braucienu ar savu superauto, neskatoties uz tā ļoti zemo sēdpozīciju un cieto balstiekārtu. "McLaren 720S Spider" spēkratā, ko viņš iegādājies par 4,3 miljoniem Norvēģijas kronu (396 tūkstoši eiro) vislabāk patīkot tā dinamika.

Neskaitot šo britu superauto, 78 gadus vecā norvēģa kolekcijā vēl ir 40 gadus vecs "Shelby Cobra" rodsters un 38 gadus veca "Ford GT40" replika, ar ko brauc nedēļas nogalēs. Tomēr viņš atzīst, ka šos vairākus desmitus gadus vecos automobiļus vadīt ir daudz grūtāk, jo tie pamatā paredzēti braukšanai pa sacīkšu trasi, tieši tādēļ ikdienas vajadzībām iegādājies "McLaren".

Rodsters "McLaren 720S Spider" debitēja 2018. gada nogalē. Šis britu superauto ir aprīkots ar četrlitru V8 biturbo motoru, kas attīsta 720 ZS jaudu un 770 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ļauj spēkratam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 2,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 341 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!