Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu apvidus automobilis "Dodge Durango" pēc modernizācijas ieguvis arī īpaši sportisko modifikāciju "SRT Hellcat" ar 720 zirgspēku jaudīgu motoru, tādējādi autoražotājs šīs versijas automobili pozicionē kā pasaulē visjaudīgāko sērijveida apvidnieku.

"Dodge Durango SRT Hellcat" ir par trim zirgspēkiem jaudīgāks nekā šī paša autoražotāja koncerna "Jeep Grand Cherokee Trackhawk" ar 717 ZS motoru, kas līdz šim bija "pasaulē visjaudīgākais". Savukārt Eiropas autoražotāju jaudīgākie apvidus auto ir "Lamborghini Urus" ar 650 ZS un "Bentley Bentayga Speed" ar 635 ZS.

Zem pasaulē visjaudīgākā sērijveida apvidus automobiļa motora pārsega atrodas 6,2 litru V8 kompresormotors, kas attīsta 720 ZS jaudu un 875 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

No vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) šis apvidnieks paātrinās 3,5 sekundēs. Klasisko ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distanci "Dodge Durango SRT Hellcat" paveic 11,5 sekundēs – tikpat ātri šo distanci pieveic, piemēram, "Audi R8" ar V10 motoru, iepriekšējās paaudzes "Porsche 911 Turbo S" un "Jaguar F-Type SRV".

Tirdzniecībā ASV "pasaulē visjaudīgākais sērijveida apvidnieks" nonāks rudenī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!