Foto: Shutterstock
Visā Vācijā nedēļas nogalē tūkstošiem motociklistu iesaistījās protesta akcijā pret šobrīd apspriežamo ieceri aizliegt svētdienās braukt ar motocikliem.

Akcijas organizatori ziņo, ka Frīdrihshāfenē pie Bodenezera pulcējušies aptuveni 5000 motociklistu, lai gan sākotnēji bija plānots, ka šeit akcijā piedalīsies tikai 1000 cilvēku.

Tikmēr Štutgartē demonstrācijā piedalījušies 8000, vēsta aģentūra DPA.

Savukārt Hamburgas Sv. Pauli rajonā slaveno Rēperbāni bloķēja aptuveni 750 motociklistu, bet Šverīnē pulcējušies 1000 motociklistu, ziņo sabiedriskā raidorganizācija NDR.

Lai gan Minhenē protesta akcija formāli bija nelikumīga, jo Bavārijas federālajā zemē spēkā joprojām ir Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi, tur akcijā piedalījās vairāk nekā 6000 cilvēku.

Valsts mēroga protesta akciju, kas kopumā notika vairākos simtos pilsētu, rīkoja organizācija "Motociklisti par brīvību".

Maijā vairākas federālās zemes paziņoja par ieceri mazināt motociklu radīto troksni, nosakot, ka tas nedrīkst pārsniegt garāmbraucošas automašīnas vai zāles pļāvēja radīto skaņas piesārņojumu.

Tikmēr Bundesrāts - parlamenta augšpalāta, kurā pārstāvētas visas federālās zemes, gatavojas spriest par iespējamo motociklu aizliegumu svētdienās un nacionālo svētku dienās.

Tradicionāli šajās dienās Vācijā liela trokšņošana ir vai nu aizliegta, vai arī tiek uzlūkota ar lielu nelabvēlību.

Tomēr motociklisti, kuriem atbalstu paudis arī liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) ēnu kabineta transporta ministrs Olivers Lukšičs, uzskata, ka aizliegums nav nepieciešams.

"Tā vietā, lai vērstos pret nedaudzajām melnajām avīm motociklistu kopienā, stingrāka kontrole aizdomas vērsīs pret mums visiem," norādījis Lukšičs.

Federālās amatpersonas par iespējamo aizliegumu gatavojas spriest tuvāko nedēļu laikā, lai gan pret to iebildis arī transporta ministrs Andreass Šoiers, kurš pārstāv kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas māsaspartiju Kristīgi sociālo savienību (CSU).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!