Foto: Publicitātes foto
Dienu pēc sacensībām Igaunijā Latvijas pilsētā Kandavā uzvaru "MPK Supercross" sacensībās svētdien svinēja Kārlis Sabulis ("MX Moduls"), vēsta sacīkšu organizatori.

Sacensībās kopumā startēja 48 sportisti no četrām valstīm, cīnoties par kopējo balvu fonu 6680 eiro apmērā.

Sabulis startēja MX1 klasē, kurā dienu iepriekš Igaunijā piekāpās Matīsam Karro. Kandavā rezultāti jau bija pretēji, uzvaru svinot Sabulim, kurš izšķirošo atrāvienu veica trešajā braucienā.

Karro bija otrais, bet bronzu ieguva Kārlis Kalējs.

"Trase man ir ļoti parocīga, sen nebiju šādi izbaudījis motokrosu, starts izdevās, brauciens izdevās un ļoti patīk Kandavas trase," pēc panākuma teica Sabulis.

Viņš arī sekmēja savas komandas uzvaru kopējā ieskaitē, kā rezultātā izcīnīta 1000 eiro liela naudas balva. Otrajā vietā bija "Motokurzeme" komanda, kas ieguva 750 eiro, trešajā pozīcijā "Rodeo" no Ventspils (500 eiro naudas balva), bet 300 eiro par ceturto vietu saņēma "Rambas R".

Igaunijas sportisti MX2 klasē kāpa uz pirmajiem diviem goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem. Uzvaru izcīnīja Jorgens Matiass Talviku, otrajā vietā, atpaliekot par vienu punktu - Prīts Ratseps, bet godpilno trešo pozīciju izcīnīja Rainers Žuks. Savukārt 2019.gada uzvarētājs, Somijas sportists Jere Havisto sacensībās noslēdza ar ceturto vietu kopvērtējumā.

"Prieks, ka visu sacensību dienu izdevās trasi uzturēt perfektā kārtībā un pat dienas noslēgumā, tai nebija špūres un sportistu atsauksmes liek censties vēl vairāk. Paldies arī Kristeram Teko, kas kopā ar mani strādāja pie trases sagatavošanas pirms sacensību sākuma. Ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus, rūpējāmies gan par skatītāju, gan sportistu drošību - ierodoties trasē tika mērīta ķermeņa temperatūra un kārtību uzraudzīja Pašvaldības policija," atklāja Motoparka "Kandava" īpašnieks Rihards Bārenis.

Sacensības notika arī MX85, jauniešu MX, kā arī A30+ un MX veterānu klasēs.

Jau ziņots, ka Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro sestdien Karksi-Nuijā izcīnīja uzvaru Igaunijas čempionāta pirmajā posmā MX1 klasē.

Igaunijas dienvidos notikušajās sacīkstēs Karro palika nepārspēts pirmajā braucienā, bet otrajā finišēja otrais, iekrājot 45 punktus. Otro un trešo vietu ar 40 punktiem ieņēma Andero Lusbo un Harri Kullass. Vēl no Latvijas sportistiem Kārlis Sabulis bija astotais, bet Toms Macuks ieņēma 19. vietu.

MX2 klasē labāko rezultātu sasniedza Kristiāns Freimanis, kurš bija desmitais.

Latvijas čempionātā pirmais posms paredzēts 2. augustā Alojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!