Foto: DELFI kolāža

Amerikāņu elektromobiļu ražotājs "Tesla" tirdzniecībā ieviesis šortus ar "S3XY" uzrakstu – visu tā ražošanā esošo elektromobiļu modeļu nosaukumu burtu savirknējumu. Pēc kompānijas dibinātāja Īlona Maska paziņojuma par jauno produktu sabiedrības interese "nobrucināja" "Tesla" serveri, kurā izvietots tā interneta veikals.

"Svini vasaru ar "Tesla" šortiem," rakstīts produkta aprakstā interneta veikalā. "Skrien kā vējš vai izklaidējies kā Liberače mūsu satīna sarkanajā dizainā ar zeltītiem izšuvumiem. Atpūties pie baseina vai iekšā mājās cauru gadu ar mūsu ierobežotās sērijas "Tesla" šortiem, kurus priekšpusē rotā "Tesla" logotips, bet aizmugurē – "S3XY" uzraksts."

"Tesla" autoražotājs šortus radīja un ieviesa tirdzniecībā kā joku par "šorteriem" (shorters) – cilvēkiem, kuri akciju tirgū cer un gaida, kad "Tesla" akciju vērtība kritīsies, lai uz to nopelnītu. "Tesla" akciju cena pēdējo mēnešu laikā ir augusi par vairākiem simtiem procentu, un, rēķinot akciju kopējā vērtībā, "Tesla" šobrīd ir pasaulē visvērtīgākais autoražotājs, apsteidzot līdzšinējo līderi "Toyota".

Ne tikai produkts, bet arī tā cena ir kā joks – 69,420 dolāri (61,43 eiro). Skaitlis "420" cenas zīmē ir gan kā atsauce uz marihuānas kultūru, gan arī uz ASV Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) sodu par Maska 2018. gada paziņojumu "Twitter" soctīklā par iespēju "Tesla" autoražotājam pamest biržu, investoriem piedāvājot 420 dolārus par akciju.

Nepilnas stundas laikā no brīža, kad Īlons Masks soctīklos paziņoja par "Tesla" šortu tirdzniecību, autoražotāja mājaslapa sabiedrības milzīgās intereses dēļ vairs nedarbojās. Pēc kāda laika "Tesla" servera darbība tika atjaunota un vienas dienas laikā tika izpirkti gandrīz visi ierobežotās sērijas šorti – šobrīd iegādei palicis vairs tikai XL izmērs.

"S3XY" ir burtu salikums no visiem "Tesla" ražošanā esošo modeļu nosaukumiem – "Model S", "Model 3", "Model X" un "Model Y". Atgādinām, ka Maska sākotnējā iecere bija šobrīd pazīstamo "Model 3" saukt par "Model E", lai visu modeļu nosaukumu burti veidotu "SEXY", tomēr "Model E" preču zīme pieder "Ford" autoražotājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!