Foto: Reuters/Scanpix/LETA

F-1 komandas "Mercedes" vadītājs Toto Volfs diezgan asi reaģējis uz "Red Bull" protestiem pret aizvadīto gadu dominējošāko vienību sezonas pirmajā posmā Austrijā, sakot, ka tagad cimdi ir nomesti un cīņa var sākties.

Pirms sezonas pirmajām sacensībām "Red Bull" iesniedza protestu pret "Mercedes" inovatīvo stūres sistēmu DAS ("dual-axis steering"), kas tika noraidīts. Savukārt svētdien "Red Bull" protestēja pret tiesnešu lēmumu nesodīt Lūisu Hamiltonu par pārkāpumu kvalifikācijā, par ko viņam piesprieda trīs starta vietu sodu.

"Es domāju, ka piektdienas protests (par DAS sistēmu") bija godīgs, bet svētdienas – nē. Kad svētdienas rītā tiek mainīts iepriekšējās dienas lēmums pēc jaunu pierādījumu iesniegšanas, tad šis sitiens ir jāuzņem uz zoda. Taču tagad cimdi tiek nomesti," kareivīgi noskaņots bija Volfs, kuru citēja portāls "gpfans.com".

Jau vēstīts, ka "Mercedes" pilots Valteri Botass izcīnīju uzvaru Austrijā notikušajā pirmajā posmā, bet Lūiss Hamiltons sacīkstēs sadūrās ar Aleksu Albonu un tika arī pie piecu sekunžu sodu, kas viņam maksāja vietu uz goda pjedestāla. Savukārt "Red Bull" pilots Makss Verstapens izstājās jau 14. aplī, bet Albons pēc sadursmes palika ārpus punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!