Foto: EPA/Scanpix/LETA

Francijas F-1 komanda "Renault" oficiāli apstiprinājusi, ka tās sastāvā nākamajā sezonā trešo reizi atgriezīsies divkārtējais F-1 čempions Fernando Alonso no Spānijas.

Līdz ar to nākamajā sezonā "Renault" piloti būs Alonso un Estabans Okons. Spānis komandas sastāvā nomainīs Danielu Rikjardo, kurš pārcelsies uz "McLaren".

Jau ilgāku laiku biju runas, ka tieši Alonso esot galvenais pretendents uz Rikjardo vietu. Jau maijā izskanēja informācija, ka viņš jau panācis vienošanos par atgriešanos komandā trešo reizi.

Šobrīd 38 gadus vecais Alonsošajā komandā brauca no 2002. līdz 2006. gadam, divreiz kļūstot par pasaules čempionu, bet tad viņš šajā vienībā atgriezās un startēja 2008. un 2009. gada sezonās.

"Renault" ir mana ģimene, tās sastāvā ir labākās atmiņas par saviem diviem čempionu tituliem, bet tagad lūkojos uz priekšu. Man ir liels lepnums atgrieztiem komandā, kas man deva iespēju karjeras sākumā un kas man tagad dod iespēju atgriezties augstākajā līmenī. Man ir principi un ambīcijas ar šo projektu. Progress šajā ziemā man dod ticību par mērķiem 2022. gada sezonā. Es dalīšos ar savu pieredzi ar visiem, sākot ar inženieriem līdz mehāniķiem un komandas biedriem. Komanda vēlas atgriezties uz pjedestāla, es arī," "Renault" paziņojumā citēts Alonso.

"Renault" komandas direktors Sirils Abitebuls uzsvēra, ka Alonso ir cieši sasaistīts ar šo zīmolu, tāpēc viņam, komandai un līdzjutējiem būs cieša saikne. "Viņa pieredze un apņēmība palīdzēs komandai virzīties uz ekselenci, ko modernais F-1 pieprasa. Viņš komandai dos sacīkšu un uzvaru kultūru, lai pārvarētu šķēršļus. Kopā ar Estabanu viņa misija ir sagatavot "Renault" 2022. gada sezonai pēc iespējas labāk," sacīja Abitebuls.

Alonso no F-1 aizgāja pēc 2018. gada sezonas. Pēdējā pusotra gada laikā viņš piedalījies citās autosacīkstēs, piemēram, "IndyCar" čempionāta "Indianapolis 500" sacīkstēs, 24 stundu braucienos Deitonbīčā un Lemānā, bet šogad debitēja rallijreidā "Dakara".

Savas F-1 karjeras laikā Alonso pārstāvējis arī "Minardi", "McLaren" un "Ferrari" komandas. Viņš ir guvis 32 uzvaras un kopumā uz goda pjedestāla kāpis 97 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!