Foto: Publicitātes foto
Sekojot līdzi tendencēm ārzemēs, kur augu abonēšana ir ierasta prakse, Latvijā darbību sācis Baltijā pirmais augu abonēšanas serviss "Easypot", kur augus iespējams abonēt uz trīs vai sešiem mēnešiem, "Tavs Dārzs" informēja uzņēmuma īpašnieces Jūlija Belkina un Jekaterina Jačmeņeva.

Viņas uzsver, ka augu abonēšana jeb plant subscription boxes ir iecienīta prakse tādās valstīs kā Lielbritānija, Amerikas Savienotās Valstis, Kanāda un Nīderlande. Tagad šis pakalpojums būs pieejams arī Baltijas valstīs, tajā skaitā arī Latvijā.

"Ideja par šāda veida biznesu radās globālās pandēmijas laikā. Sapratām, ka, lai gan pasaule nepārtraukti mainās un principā dažbrīd jūk prātā, mājas vienmēr būs tā vieta, kurā pavadām visvairāk sava laika. Tāpēc mājām būtu jābūt ikviena laimīgajai vietai, un šeit stāstā ienāk augi! Pašiem sava istabas dārza vai maza botāniskā dārza izveidošana ir izcils hobijs, gan ekoloģisks, gan estētiski patīkams. Nav daudz lietu, kas ir paliekošas. Bet augi ir tie, kas dzīvo ilgi. Viņi ir mums blakus neatkarīgi no laikapstākļiem vai ārējās pasaules drāmas," tā par jauno biznesa ideju stāsta "Easypot" īpašnieces.

Kā skaidro idejas autores un "Easypot" īpašnieces, princips ir līdzīgs žurnālu vai avīžu abonēšanai, proti, augus var abonēt uz vienu, trīs vai sešiem mēnešiem, katru mēnesi saņemot vienu augu. Augus var abonēt uzņēmuma mājaslapā "Easypot.club". Pirms auga abonēšanas, uzņēmuma darbinieki no klienta noskaidro, vai mājsaimniecībā ir dzīvnieki, cik daudz gaismas ir telpā, kāda ir pieredze ar augiem – cik zinošs augu kopšanā ir katrs klients, lai izvēlētais augs pie jaunā īpašnieka varētu labi un droši dzīvot. Tā kā katrs augs ir specifisks un šķirnes dažādas, darbinieki līdzi dod auga kopšanas instrukciju.

Uzņēmuma īpašnieces norāda, ka pašlaik augu piegādi veic Baltijas valstīs, tomēr ar laiku plāno paplašināt savu darbības lauku un veikt piegādi arī Ziemeļvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!