Foto: Publicitātes foto
Pakrojas muižas pārstāvji aicina ikvienu izbaudīt ziedu festivālu "Sapnis vasaras naktī 2020", kas notiek otro gadu pēc kārtas. Vasaras mēnešos starp milzīgām ziedu kompozīcijām un senatnes iedvesmotām izstādēm ziedēs varens daudzums ziedu. Apmeklētājus gaida arī iepaidīga teātra pasaule, kurā fantāzija mīsies ar realitāti.

No 29. jūnija Lietuvā, Pakrojas muižas kompleksā, tikai nedaudz vairāk nekā stundas braucienā no Rīgas, norisinās Šekspīra sonetu iedvesmots vasaras ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī 2020", pastāstīja muižas pārstāvji.

Festivāls turpināsies visas vasaras garumā, nedēļas nogalēs pulcējot plašu interesentu loku, kas izvēlas muižā pavadīt visu dienu. Muižas kompleksā iespējams gan baudīt ierastās aktivitātes, gan doties izjādēs, ekskursijā pa muižas kompleksu, arī nakšņot greznajā muižā. Tāpat varēs veidot smaržas, iemūžināt savu viesošanos senlaicīgā foto, aplūkot motormuzeju, izbraukt ar senu spēkratu, apmeklēt moku istabu, pagaršot aptiekāres gatavotos muižas uzlējumus, kā arī nobaudīt lietuviešu tradicionālās virtuves gardumus.

Viljama Šekspīra lugas "Sapnis vasaras naktī" iedvesmots, festivāls šogad atgriezies vēl iespaidīgāks: ikviens var izbaudīt gandrīz 200 dažādu ziedu veidus, kas masīvās skulptūrās sakārtoti rotā muižas parku. "Pagājušā gadā muižā uzziedēja miljons ziedu. Esam priecīgi par divreiz lielāku ziedu parādi šogad. Šim pasākumam nav līdzīgu ne Lietuvā, ne citur. Iepriecina arī tas, ka šā gada jūnijā ziedu paklāju sacensības piesaistīja divreiz vairāk dalībnieku nekā pērn. Festivāls piesaistīja floristus un māksliniekus no visas Lietuvas, jo tā ir lieliska vieta pašizpausmei," pastāstīja muižas vadītājs Vadims Ovčinko.

Ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī 2020" Pakrojas muižā notiek katru dienu visas vasaras garumā – līdz pirmajām rudens salnām. Pakrojas muiža ir ne tikai lielākā saglabājusies muiža Lietuvā, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā un balvas "Gada tūrisma objekts 2019" laureāte Lietuvā, kur 19. un 20. gadsimta muižas dzīve tiek atjaunota. Plašāk par festivālu un muižu lasi te.
Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!