Foto: Publicitātes foto
Jūnijā jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās vides akcija "Dod riepām otru dzīvi", kuras ietvaros astoņās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā, Tukumā, Rīgā un Olainē – autovadītāji bez maksas varēja nodot nolietotās riepas. Iedzīvotāju atsaucība bija negaidīti liela – kampaņas ietvaros autovadītāji nodeva ap 9000 nolietotu riepu, kas kopā veidoja gandrīz 76,5 tonnas.

2019. gada laikā notikuši vairāki bīstami ugunsgrēki, kuri izcēlušies neatļautās riepu uzglabāšanas vietās, radot būtisku kaitējumu videi un apdraudot cilvēku dzīvības. Vides akcijas mērķis ir informēt par nolietoto riepu kaitīgumu un iespējām tās nodot pārstrādei un atkārtotai izmantošanai.

Aizvadītājā nedēļas nogalē nolietotās riepas bija iespējams nodot Rīgā un Olainē. Rīgā nodotas 13,5 tonnas, kas ir aptuveni 1500 nolietotās auto riepas. Savukārt Olainē iedzīvotāji šķīrās no sešām tonnām jeb gandrīz 700 riepām, informē kampaņas rīkotājs "AJ Power Recycling".

Kampaņa jūnijā norisinājās arī Jelgavā, Bauskā, Baldonē, Ogrē, Jūrmalā un Tukumā, kur tika savāktas aptuveni 57 tonnas riepu. Rekordliels cilvēku skaits bija vērojams Jelgavā, kur iedzīvotāji nodeva vairāk kā ne14 tonnas riepu. Daudzviet cilvēku interese un atsaucība bija tik liela, ka pie nodošanas punktiem varēja vērot garas automobiļu rindas.

Kā min "AJ Power Recycling" vadītāja Solveiga Grīsle, tas liecina par cilvēku vēlmi riepas utilizēt atbildīgā veidā: "Ir svarīgi nodot riepas pārstrādei un atkārtotai izmantošanai, nevis uzglabāt šķūnītī vai pagrabā, vai vēl sliktāk – izmest dabā."

Iedzīvotāji arī turpmāk ir aicināti apmeklēt atkritumu šķirošanas laukumus, lai godīgā veidā atbrīvotos gan no nolietotajām riepām, gan citiem šķirojamajiem atkritumiem. Lai uzzinātu vairāk informācijas par šķirošanas iespējām aicinām vērsties pie sava reģiona atkritumu apsaimniekotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!