Foto: Jāņa Rozes apgāds
Jāņa Rozes apgāds izdevis Agneses Vanagas iemīļotā stāsta bērniem "Plastmasas huligāni" turpinājumu "Plastmasas huligāni. Draugs pazudis".

Jaunās grāmatas galvenie varoņi atkas ir abi Čiekurkalna puikas ̶ brāļi Klāvs un Intars, kas sadraudzējās ar plastmasas maisiņu Dusmukuli un kopā mēģināja glābt pasauli no piesārņojuma.

Iepriekšējā grāmata "Plastmasas huligāni" iznāca 2019. gada pavasarī un guva lielu lasītāju atsaucību. Tā vairākus mēnešus noturējās grāmatnīcas "Jānis Roze" pirktāko grāmatu saraksta augšgalā un Bērnu un jauniešu žūrija vecuma grupā 11+ piešķīra tai otro vietu. Pēc stāsta motīviem teātra apvienības "PERFOrācija" paspārnē ir tapusi izrāde–darbnīca, kas apceļo Latviju, un, iespējams, taps arī animācijas filma.

"Tas apliecina, ka vides aizsardzības un zaļās domāšanas tēma bērniem ir aktuāla un Agnese Vanaga sadarbībā ar mākslinieci Līvu Ozolu veiksmīgi pratusi uzrunāt jaunos lasītājus," raksta apgāda vadītāja Renāte Punka.

Jaunajā grāmatiņā plastmasas huligānu piedzīvojumi turpinās. Kādu dienu Klāvs un Intars atklāj, ka viņu draugs Dusmukule ir pazudis Brāļi izvērš vērienīgu meklēšanas operāciju, kuras laikā piedzīvo neparastas lietas un veic negaidītus atklājumus. Vai Dusmukule atradīsies?

Grāmatas autore Agnese Vanaga ir trīs bērnu mamma un zaļā dzīvesveida entuziaste. Studējusi finanšu vadību un filoloģiju LU, vairākus gadus strādājusi par žurnālisti. Ir bilžu grāmatas "Mazo latvju pirmie vārdi" un mīklu spēles "Minam?" autore. Grāmata "Plastmasas huligāni" (2019) bija viņas debija rakstniecībā.

Grāmatas māksliniece Līva Ozola studē maģistra programmā LMA Grafikas nodaļā, zīmē lielas un mazas, krāsainas un melnbaltas, vairāk nenopietnas nekā nopietnas pasteļzīmuļu ilustrācijas grāmatām un citām lietām un vietām. Viņas grāmata "Eju meklēt" (Liels un mazs, 2019) tika nominēta Jāņa Baltvilka balvai par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Grāmatas autore Agnese Vanaga, māksliniece Līva Ozola un izdevēji aicina visus uz tikšanos un svētkiem par godu grāmatas iznākšanai 15. jūlijā pulksten 17.00 Viļa Olava ielā 12 – autores mājas pagalmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!