Foto: F64

"Eco Baltia vide" 2019. gadā apgrozīja 18,75 miljonus eiro, kas ir par 14,83% vairāk nekā 2018. gadā. Apgrozījuma pieaugums pamatā saistīts ar paplašināto darbu otrreizējo izejvielu šķirošanā un apsaimniekošanā, sākot darbu jaunos novados, kā arī riepu pārstrādi. Uzņēmums 2019. gadu pabeidzis ar 267,45 tūkstošu eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Eco Baltia vide" pagājušajā gadā turpināja sniegt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus saskaņā ar ilgtermiņa līgumiem, kā arī piedalījās vairākos pašvaldību rīkotajos iepirkumos par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Iepirkumu rezultātā "Eco Baltia vide" pērn sāka darbu saskaņā ar jauniem līgumiem vairākos novados – Vecumnieku, Babītes un Ādažu.

Sadarbībā ar "Eco Baltia" grupas uzņēmumiem, kuros ietilpst "Eco Baltia vide", 2019. gada vasarā, investējot 2,6 miljonus eiro, Tukumā atklāta Baltijā modernākā riepu pārstrādes līnija. Tajā ik gadu plānots pārstrādāt vismaz 6,5 tūkstošus riepu, bet tuvāko gadu laikā ražošanas jaudas varēs palielināt līdz pat 10 tūkstošiem tonnu riepu gadā. Vienlaikus arī pagājušajā gadā veiktas vairākas nozīmīgas investīcijas otrreizējo izejvielu šķirošanas infrastruktūras palielināšanā. Uzņēmums arī investējis pirmo tekstila izstrādājumu šķirošanas konteineru izvietošanā, kā arī jaunas filiāles izveidē Daugavpilī.

Ņemot vērā "Eco Baltia vide" fokusu uz otrreizējo izejvielu šķirošanu un pārstādi, 2019. gadā 25% no uzņēmuma apsaimniekotā atkritumu apjoma tika nodrošināta atkārtota izmantošana vai pārstrāde.

Nākotnē "Eco Baltia vide" plāno turpināt piedalīties rīkotajās iepirkumu procedūrās gan Latvijā, gan pārējās Baltijas valstīs, kuru iepirkumu priekšmets saistīts ar uzņēmuma saimnieciskās darbības veidiem. Piemēram, šā gada 1. maijā, saskaņā ar iepirkuma rezultātiem, "Eco Baltia vide" sākusi pakalpojumu sniegšanu Auces novadā. "Lursoft" dati liecina, ka šogad SIA "Eco Baltia vide" uzvarējusi deviņos publisko iepirkumu konkursos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!