Foto: DELFI

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šodien atsāks lidojumus starp Rīgu un Liepāju, informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Gaidāmajā vasaras sezonā lidojumus uz Liepāju "airBaltic" plāno veikt četras reizes nedēļā ar "Airbus A220-300" tipa lidmašīnu.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauda, ka lidojumiem uz Liepāju ir stratēģiska nozīme "airBaltic" maršrutu tīklā. "Nodrošinot vienīgo iekšzemes reisu Latvijā, "airBaltic" turpinās stiprināt Liepājas pilsētas un reģiona pozīcijas ilgtermiņā," norādīja Gauss.

Savukārt Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Uldis Sesks pauda, ka visai tūrisma nozarei starptautisko ceļošanas ierobežojumu dēļ šis ir ļoti smagu pārbaudījumu gads, tādēļ lēmums par iekšējo lidojumu atsākšanu uz Liepāju ir visai nozarei ļoti gaidīta ziņa.

"Ņemot vērā prognozes par iedzīvotāju ceļošanas paradumu maiņu un liekot lielāku uzsvaru uz iekšzemes izbraucieniem, atsāktie lidojumi uz un no Liepājas var kalpot kā lielisks pamudinājums Rīgas vai citu pilsētu iedzīvotājiem šovasar par savu atpūtas galamērķi izvēlēties Liepāju," norādīja Sesks.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018. gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – gandrīz 20% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!