Foto: Kitija Kalui
Ar stīgu kvarteta "Sponte" uzstāšanos un Katrīnas Albužes laikmetīgas dejas izrādi "Šeit un tagad", 15. jūlijā turpināsies Tallinas ielas kvartāla "Laikmetīgās trešdienas", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Stīgu kvartets "Sponte" savu uzstāšanos sāks pulksten 18.30 un 20.30. Tā ir pilnīgi jauna apvienība, ko veido profesionāli, Latvijā zināmi kamermūziķi – "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare Marta Spārniņa, pirmo vijoļu grupas mūziķe Liene Neija-Kalniņa, altu grupas koncertmeistars Ivars Brīnums un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds.

Programmā skanēs dažādu ārzemju komponistu skaņdarbi, piemēram, Filipa Glāsa Otrais stīgu kvartets "Company" un citi, kas izvēlēti likumsakarīgi Covid-19 pandēmijai.

Savukārt laikmetīgās dejas izrāde "Šeit un tagad" notiks pulksten 19.30 un 21.30. Tās autore Katrīna Albuže ir horeogrāfe, dejotātaja un dejas pasniedzēja. Laikmetīgās dejas izrāde "Šeit un tagad" ir interaktīva un improvizēta horeogrāfija, kā noskaņu un norisi, dejotājai palīdz veidot skatītāji.

Nedēļu vēlāk, 22. jūlijā, apmeklētājus priecēs mūzikas un dzejas vakars "Aiz robežas", kas apvieno trīs spilgtas mākslinieces – dzejnieci Ingu Gaili, flautisti Rūtu Īzāku Maču un pianisti Ilzi Kundziņu. Programmai izvēlēti dažādu paaudžu mūsdienu latviešu komponistu – sieviešu skaņdarbi. Koncerta atmosfēru veidos dzejas un mūzikas mijiedarbošanās un kontrasts. Tāpat arī īpašs notikums būs mūzikas un dzejas džezīgā sadarbība dzejnieka Sergeja Timofejeva un kontrabasista Staņislava Judina izpildījumā. Savukārt, šajā nedēļā mākslas izstādi veido Liene Pavlovska, kas būs arhitektūru un skatītāju iekļaujoša multimediāla instalācija - "Piena upes un ķīseļa krasti".

29.jūlijā ar programmu "Pjacollas un Baha kontrapunkts" uzstāsies enerģiskais trio "Tangooriginales", kā sastāvā muzicē čellists Marks Viļenskis, akordeonists Savva Zihs un kontrabasists Toms Timofejevs. Šī koncertprogramma vienlaicīgi ļauj padziļināti izjust gan Astora Pjacollas un Johana Sebastiana Baha daiļrades estētiskās dramaturģijas pretstatu, gan līdzību viņu abu mūzikas ģeniālajā vienkāršībā. Horeogrāfes Lauras Gorodko laikmetīgās dejas izrāde "Kabatas izmēra poligons" atspoguļos, kas notiktu ar patērētāju, ja viss plastmasas iepakojums, kurā tiek iepakotas nopirktās sadzīves preces un pārtika, brīnumainā veidā nepazustu miskastes konteinerā, bet gan krātos un vilktos līdzi ikdienas gaitās.

Vairāk informāciju par pasākuma programmu, īpašajiem piedāvājumiem un biļetēm – www.tallinasielaskvartals.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!