Foto: Shutterstock
Tev šķiet, ka brīvdienas ir bijušas pārāk īsas? Bet kurš gan var liegt tās pagarināt uz pirmdienas rēķina! Mēs nākam talkā ar lielisku iemeslu svinēšanai – pārskatot kalendāru, atklājām, ka 13. jūlijs ASV ir Nacionālā frī kartupeļu diena. Zinot, ka arī Latvijā netrūkst kartupeļmīļu, no "Tasty" apcirkņiem "izrakām" septiņas frī kartupeļu receptes dažādām gaumēm, starp kurām ir arī padoms, kā pagatavot kraukšķīgus, bet slaidajai līnijai draudzīgus kartupeļu stienīšus bez grama taukvielu.

Kā skaidro pieredzējušais "Re'chef" šefpavārs Ingmars Ladigs, gatavošanas tehnoloģijas kartupeļiem frī var būt dažādas. Lūk, viena no tām: kartupeļus sagriež lielākos salmiņos, liek ūdenī un pāris stundas silda, neļaujot ūdenim vārīties, līdz salmiņi kļūst caurspīdīgi, tad nosusina uz salvetes un apcep vai nu lielā tauku daudzumā vai divreiz fritē cepšanai augstās temperatūrās paredzētā augu eļļā līdz kraukšķīgai garoziņai. Frī kartupeļus šefpavārs neiesaka cept olīveļļā, to labāk atstāt salātiem.

  • Jau iepriekš esam stāstījuši, kādu eļļu izvēlēties fritēšanai. To uzzināsi, izlasot šo padomrakstu. Te atklājām "Cālis.lv" virtuves foruma dalībnieku padomus kraukšķīgiem kartupeļu salmiņiem, bet te atradīsi rezultātus "Tasty" eksperimentam ar frī kartupeļiem, kurā testējām divas tautā populāras gatavošanas metodes.
Foto: Shutterstock

Frī kartupelīšus Ladigs iesaka pasniegt ar mājās gatavotu majonēzi, tomātu mērci vai skābo krējumu. Šajā rakstā piedāvājām sešas mērces frī kartupeļu aizdaram, kas liks aizmirst par majonēzi un kečupu, bet zemāk atradīsi receptes frī kartupeļu gatavošanai un pasniegšanai ar dažādām kārdinošām piedevām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!