Foto: Publicitātes foto
Rīgas ostas uzņēmums SIA “Jaunzeltiņi” ir uzsācis kokmateriālu pārvadājumus uz Islandi. Šā gada jūnijā 1700 kubikmetri Latvijā un Baltkrievijā ražotu zāģmateriālu tika uzkrauti uz kuģa SILVER STAR, lai nogādātu tos Neskaupstadur ostā, Islandē. Islande tradicionāli ir viens no Latvijas zāģmateriālu ražotāju noieta tirgiem, kur tos izmanto galvenokārt zivjrūpniecības produktu iepakojumam. Līdz ar regulāro pārvadājumu uzsākšanu no Rīgas ostas, Latvijas zāģmateriālu ražotājiem un tirgotājiem tiek piedāvāts jauns, efektīvs loģistikas ceļš, kas atvieglo pieeju nozīmīgam eksporta tirgum.

Regulāros kokmateriālu pārvadājumus nodrošina SIA "Jaunzeltiņi" sadarbībā ar Islandes partneri "Tandrabretti ehf".

"Islandes refrižeratorkuģi aktīvās zvejas sezonas laikā veic regulāras zivju piegādes uz Baltijas jūras Austrumu krasta ostām. Lai kuģiem nebūtu jāatgriežas Islandē bez kravas, esam raduši iespēju šo maršrutu izmantot arī pretējā virzienā, proti, uz kuģiem uzkraujot un Islandē nogādājot Latvijas kokmateriālus. Tā Latvijas zāģmateriālu eksportētājiem varam radīt regulāru un izmaksu ziņā izdevīgu iespēju nogādāt savu eksportprodukciju pircējiem Islandē, savukārt Islandes pusei rodas iespēja zvejas sezonas laikā regulāri saņemt iepakojuma ražošanai nepieciešamās izejvielas par pieejamām cenām," stāsta SIA "Jaunzeltiņi" valdes priekšsēdētājs Artūrs Veispāls.

Iepriekš šāda veida sadarbība uzņēmumam "Tandrabretti ehf" ir bijusi arī Klaipēdas ostā, bet Rīgas ostas kvalitatīvais serviss un klientu apkalpošana ir pārliecinājusi Islandes uzņēmēju veidot regulārus pārvadājumus tieši no Rīgas ostas. Sākotnēji pārvadājumi uz Islandi tiek plānoti aktīvās zvejas sezonas laikā no jūlija līdz oktobrim. Nākotnē tiek plānots nodrošināt regulārus pārvadājumus un piedāvāt šo loģistikas ceļu uz Islandi arī Latvijas pārtikas ražotājiem.

"Rīgas osta turpina attīstīt vietējās izcelsmes kravu eksportu, kas ir viens no ostas stabilitātes stūrakmeņiem. Pozitīvi novērtējama uzņēmuma spēja atrast jaunus loģistikas risinājumus, līdztekus dodot vietējiem kokrūpniekiem papildus noieta tirgu," uzsver Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Papildu informācija zāģmateriālu ražotājiem un tirgotājiem šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!