Foto: Publicitātes attēli
Valdība otrdien, 14. jūlijā, noteica atbalsta pasākumus un atbalsta saņemšanai nepieciešamos dokumentus, kas iesniedzami Lauku atbalsta dienestā (LAD), lai nodrošinātu atbilstošu administrēšanu un atbalsta savlaikus piešķiršanu pretendentam par Latvijas biškopības programmā 2020.–2022. gadam īstenotajiem pasākumiem, portālu "Delfi" informēja Zemkopības ministrijā.

Atbalsta pretendentam, iepazīstoties ar nosacījumiem par atbalsta saņemšanu, vienlaikus LAD mājaslapā būs redzami aizpildāmo dokumentu jeb veidlapu aktuālā versija un veidlapu aizpildīšana un iesniegšana notiks elektroniskajā vidē (EPS).

Jaunie noteikumi vairs nesatur prasību aizpildīt biškopju sarakstu, tādējādi samazinot administratīvo slogu atbalsta saņēmējam - LAD datus iegūs Lauksaimniecības datu centra datubāzē.

Patlaban spēkā esošie MK noteikumi netiks piemēroti līdz ar jauno noteikumu stāšanos spēkā.

MK pieņemtie jaunie "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu biškopībai, tā administrēšanas un uzraudzības kārtību" stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!