Foto: F64
Latvijas Dabas muzejā jūlijā ik gadu notiek majestātisko rožu izstāde, kur vienkopus var aplūkot vairākus simtus rožu šķirņu, un arī šis gads nav izņēmums. No 15. līdz 19. jūlijam muzeja telpās var aplūkot fantastiskas rožu šķirnes.

Kā "Tavs Dārzs" informē Latvijas Dabas muzeja pārstāve Baiba Krustiņa, šogad šī ir pirmā ziedu izstāde, kas tiek rīkota Dabas muzejā pēc ārkārtas stāvokļa beigām."Jau gandrīz divus mēnešus muzejs ir atvērts apmeklētājiem, pamazām atjaunojam savu piedāvājumu un atgriežamies ierastajā ritmā. Vasaras otru pusi ievadot ar rožu izstādes krāšņumu, Dabas muzejā atgriezīsies ierastās ziedu izstādes," sola muzeja pārstāve.

Rožu izstāde veidota sadarbībā ar stādaudzētavu "Latroze", kura ar rožu audzēšanu nodarbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Izstādē stādaudzētavas "Latroze" dārzkopji apmeklētājus ne tikai konsultē par piemērotākajiem rožu audzēšanas apstākļiem, bet arī palīdz neapjukt plašajā rožu klāstā, iesakot katram dārzam atbilstošāko šķirni.

Foto: F64

"Lai rūpētos par apmeklētāju drošību un ievērotu valstī spēkā esošos noteikumus par pulcēšanos un publiskajiem pasākumiem, informējam, ka izstādē vienlaicīgi drīkst atrasties 25 cilvēki," uzsver Krustiņa.

Izstādes darba laiks:

  • 15. jūlijā no pulksten 12 līdz pulksten 17;
  • 16. un 17. jūlijā no pulksten 10 līdz pulksten 17;
  • 18. un 19. jūlijā no pulksten 11 līdz pulksten 17.

Plašāk par biļešu cenām var izlasīt šeit.

Foto ieskats rožu daiļajā izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!