Foto: Kadrs no video
Ja parasto, taisnstūrveida palagu locīšana liekas problēmas nesagadā, pavisam cits stāsts ir ar gultas veļas izstrādājumiem, kas apšūti ar gumiju. Nenoliedzami, tie ir ērti un palīdz izvairīties no situācijām, kad rīta pusē palags atrodas otrā gultas malā, taču problēmas sākas brīdī, kad nenosakāmās formas palags jāsaloka un jāieliek skapī.

Lokot jebkuru gultasveļu, svarīgākais atrast stūrus, taču, kā rīkoties ar palagiem, kam malas ir gumijotas? Lai gan pirmajā brīdī šķiet, ka tiem stūru nav, tā gluži nebūs taisnība. Ķeroties klāt locīšanai, atrodi palaga stūrus, kas parasti atpazīstami pēc šuvuma vietas. Kad tas izdarīts, liec palagā iekšā rokas tā, lai satvertu abus garākās malas stūrus. Pēc tam pavisam vienkārši izgriez abus stūrus uz āru.

Tālāk jāveic sekojoša darbība – labās rokas stūris jāieliek kreisajā, tādējādi atbrīvojot kreiso roku. Savukārt ar kreiso roku jāatrod jau nākamais stūris. Pēc tam labajā rokā esošo stūri pārliec pāri kreisajam, iztaisno un samaini rokas, lai ar kreiso varētu meklēt nākamo stūri. Ja līdz šim brīdim viss paveikts pareizi, būs izveidojies jau mazāka izmēra taisnstūris.

Kad tas izdarīts, vēlreiz labās rokas stūrus pārliec kreisajai, izveidojot "L" burtam līdzīgu formu. Pēcāk atrodi gludu pamatni, uz kuras palagu gareniski salocīt.

Ļoti iespējams, izklausījās sarežģītāk, nekā ir patiesībā. Lai vieglāk saprastu, kā lieta darāma un tieši kurā brīdī veicama roku maiņa, aplūko video pamācību. Ja arī pirmajā reizē neizdosies, nebēdā! Perfekts rezultāts nāks ar laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!