Foto: Ainars Gaidis

Latvija Latvijā? Jā, tieši tā! Tepat atrodamas vietas, uz kurām lūkojoties, saskatāma valsts kontūra.

Šajā reizē piedāvājam iepazīties ar trīs vietām Latvijā, kas tā vien atgādina mūsu valsts kontūras – apzināti vai pavisam nejauši. Kāda dabas dota un, iespējams, ne tik precīza, bet cita rūpīgi izveidota, pateicoties uzcītīgiem ļaudīm. It īpaši no putna lidojuma ikviens par pārliecināties par to līdzību.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Lielizmēra karte



Lielvārdes novadā meklējama saimniecība "Lūšu drava", kura nule nākusi klajā ar lielisku tūrisma objektu – lielformāta Latvijas karti.

Lielizmēra karte izveidota pļavā, kura netiek izmantota lauksaimniecībai. Ideja radusies, domājot par to, kā izklaidēt saimniecības "Lūšu drava" viesus. Tagad ikviens apmeklētājs var doties pa Latvijas karti, kuras kontūras platums ir nepilni 200 metri, bet perimetrs – 600 metri.

Lielizmēra kartē palēnām tiek izvietotas pilsētu norādes, kā arī tiek domāts par orientēšanās spēli.

Plašāk lasi te.

Ezers Smiltenes novadā


Foto: Ainars Gaidis

Iespējams, ne tik precīzs Latvijas kontūras atveids, tomēr līdzība ir labi pamanāma. Zīmīgās formas ezeram, kas atrodas Smiltenes novadā, dots Salaiņa vārds. Te gan uzreiz jāpiebilst, ka ezers ar tādu pašu nosaukumu atrodams arī Valkas novadā. Lai gan Salainis kartē tik ļoti neatgādina Latvijas kontūru, no neliela slīpuma skatam paveras pavisam cita ainava.

Salainis Smiltenes novadā ir viens no sešiem mežezeriem, kas savienots ar Niedrāja ezeru – skaistu vietu jaukām pastaigām un citām aktivitātēm.

Plašāka informācija šeit.

Mini Latvija netālu no Rīgas



Sešus kilometrus no Rīgas, Rūķīšu ciemā iepretī TEC-2, meklējama jauna mini Latvija.

Salaspils novadā esošā tūristu piesaistes punkta "Kolotilovkas" saimnieki sākotnēji piedāvājuši interesentiem atpūsties saunā, bet vēlāk zemes pleķītis pamazām apaudzis ar dažādām interesantām būvēm, līdz radusies ideja arī par mini Latvijas izveidi.

Iegādāta zeme, izveidotas kontūras un izraksts kanāls. Pamazām pundurvalstiņa "Kolotilovkā" sākusi priecēt ar dažādiem vides objektiem.

Plašāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!