Foto: Shutterstock
Trauku mazgājamā švammīte ir viens no labākajiem palīgiem uzkopšanas darbos, bet ir teiciens – kas der visam, tas neder nekam, un to var attiecināt arī uz švammi.

Kā raksta portāls "Info Home", abrazīvā švammīte nav universālais kareivis tīrīšanā, tāpēc ir lietas, kuras labāk netīrīt ar trauku švammi! Trauku švammītes abrazīvā daļa ir gluži kā smilšpapīrs, kas palīdz noberzt netīrumus, bet tajā pašā laikā, tīrot ar šo pusi, gadīsies, ka vari saskrāpēt virsmas. Lai no tā izvairītos, lūko zemāk piecas lietas, kur labāk nelietot mums tik ļoti ierasto trauku švammi!

Akmens un granīta virsmas. Abrazīvais švammes materiāls var nodarīt skādi skaistajām virsmām, tāpēc to tīrīšanā labāk izmanto citas metodes, piemēram, mikrošķiedras lupatiņas. Kā skaidro portāls, trauku švamme var sabojāt virsmu aizsargslāni.

Trauki ar pretpiedeguma pārklājumu. Tie var būt ļoti ērti ēdiena gatavošanai, bet prasa īpašu kopšanu. Tos var viegli saskrāpēt, īpaši, ja izlemsiet tīrīt ar abrazīviem materiāliem, piemēram, asu sūkli. Pēc tam, kad pretpiedeguma slānis ir saskrāpēts, tā ķīmiskās daļiņas var nonākt jūsu ēdienā.

Lietas no nerūsējošā tērauda. Kā raksta portāls, nerūsējošais tērauds ir šķietami stingrs un izturīgs materiāls, bet tas nav pasargāts no maziem skrāpējumiem, tāpēc nerūsējošā tērauda lietām trauku švammi noteikti nevajadzētu izmantot.

Elektroierīču ekrāni un gadžeti. Pat neiedomājies ar trauku švammi tīrīt televizora ekrānu, planšeti vai portatīvā datora ekrānu! Tie ir jātīra īpaši uzmanīgi, lai ekrāns nebūtu vienos skrāpējumos. Skaidrs ir viens – šeit trauku švamme noteikti nebūs tā labākā izvēle. Šajā rakstā vari lasīt ieteikumus, kā pareizi tīrīt televizora ekrānu.

Automašīnas virsbūve. Tās pulēšanai noteikti nederēs švamme ar abrazīvo virsmu! Kā raksta portāls, automašīnu virsbūvei arī ir aizsargslānis, kas var itin viegli noārdīties, tāpēc sava auto uzpucēšanai izvēlies saudzīgāku rīku.

Savukārt rakstos zemāk vari izlasīt informāciju, kā labāk tīrīt un glabāt švammītes, kā arī varēsi uzzināt ieteikumus, kur vēl mājoklī izmantot švammes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!