Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visas desmit F-1 komandas parakstījušas jauno Konkordijas līgumu, kas būs spēkā no 2021. līdz 2025. gadam, vēsta "motorsport.com".

Līguma parakstīšanai bija noteikts savlaicīgs parakstīšanas termiņš – 18. augusts. Pirmā par līguma parakstīšanu otrdien paziņoja "McLaren", bet drīz vien arī pārējās komandas nevilcinājās.

Jaunajā Konkordijas līgumā būs daudz taisnīgāka naudas balvu sadale un pārskatīta pārvaldības struktūra.

Bija bažas par to, ka "Mercedes" varētu nebūt mierā ar jaunajiem nosacījumiem, bet aizvadītajā nedēļas nogalē Spānijas "Grand Prix" laikā komandas vadība atzina, ka ir tuvu tam, lai parakstītu līgumu. Tas arī notika.

"Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un "Formula 1" šodien apstiprina, ka visas 10 komandas parakstījušas jauno Konkordijas līgumu," teikts abu organizāciju paziņojumā. Paziņojumā arī norādīts, ka šī līguma parakstīšana izlīdzinās naudas sadali komandām un spēka samērus trasē. "Tas palīdzēs izveidot sīvākas cīņas trasē, kuras vēlēsies redzēt vairāk līdzjutēju."

FIA prezidents Žans Tots piebilda, ka visas desmit F-1 komandas tādējādi apliecinājušas, ka vēlas stabilu čempionāta nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!