Lai apceļotu Latviju, obligāti nav nepieciešama automašīna – visu iespējams sasniegt arī ar sabiedriskā transporta un velosipēda palīdzību. Šo apgalvojumu jau daudzkārt apstiprinājis Latvijas apceļotājs Artis Šukots, kurš piekritis dalīties iespaidos no savas jaunākās ekspedīcijas, dodoties no Līgatnes līdz Ogrei.

Artis kopā ar domubiedru no projekta "Ieskaties Latvijā" veicis aptuveni 130 kilometru garu maršrutu, apskatot iespaidīgus apskates objektus.

Šīs ekspedīcijas laikā tika apsekotas tādas vietas kā Nītaures dzirnavas, Nītaures muiža, Krīgaļu dzirnavas, Annas muiža. Tika veikts ceļš arī līdz Dūmkalna vējdzirnavām. Nākamā pieturvieta bija Amatas novads, kur Artim sanāca izbaudīt patīkamo Augšezeru – atpūsties no 30 grādu tiešiem saules stariem. Pēc tam tika izbaudīts Zaubes muižas parks, Zaubes muižas ūdenssūkņa namiņš un pamestā Zaubes pareizticīgo baznīca.

Nobrauktais maršruts.

No Zaubes ceļš tālāk veda līdz Ķeipenes stacijai. Tāpat Artis paviesojies Eizenšteina komunikāciju centrā, kur apskatei iekļauta Ķeipenes kinostacija. No Ķeipenes ceļš turpinājās uz Šūpoļu parku, kur meklējamas dažādu veidu un izmēru šūpoles, kā arī mākslas darbi.

Viena no pēdējām apskates vietām šajā ekspedīcijā – Suntaži. Tur Artis apskatīja Suntažu bijušo dzelzceļa staciju, Suntažu bijušo dzelzceļa tiltu pār Mazo Juglu, Suntažu pamestās pareizticīgo baznīcas drupas un Suntažu muižas pili un muzeju. Vakaram tuvojoties, tika sasniegta Ogre.
Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!