Foto: Shutterstock

Trauku mazgājamā mašīna ir viens no lieliskākajiem palīgiem virtuvē, kas palīdz traukiem atkal iegūt spozmi, bet nevajadzētu aizmirst, ka ik pa laikam arī pati elektroierīce ir jāiztīra, lai tā spīdētu un laistītos. Cik bieži tīrīt trauku mazgājamo mašīnu un kas būtu ieteicamākie līdzekļi, padomu lūkojām portālā "Countryliving".

Trauku mazgājamās mašīnas tīrīšanai talkā, protams, var ņemt veikalos nopērkamos līdzekļus, tai skaitā speciālās trauku mazgājamās mašīnas kopšanas kapsulas, bet ir arī citi veidi, kas palīdzēs atgūt spozmi.

Cik bieži tīrīt trauku mazgājamo mašīnu? Portāls iesaka kārtīgu tīrīšanu veikt vismaz reizi mēnesī, bet ik nedēļu vajadzētu nospodrināt trauku mazgājamās mašīnas pogas un durvis. Neaizmirsti arī regulāri pārbaudīt trauku mazgājamās mašīnas filtrus, jo tajos uzkrājas ēdienu pārpalikumi. Filtrus vajadzētu regulāri iztīrīt un nomazgāt!

Trīs līdzekļi, kas būs palīgi trauku mazgājamās mašīnas tīrīšanā

Etiķis. Tas jāielej kādā traukā un jānovieto trauku mazgājamās mašīnas apakšējā nodalījumā. Trauku mašīna jāieslēdz un jāuzstāda uz viskarstāko režīmu. Etiķis absorbēs smakas no trauku mazgājamās mašīnas, kā arī attīrīs ierīci no netīrumiem, kas sakrājušies uz sienām. Starp trauku mazgāšanas reizēm etiķi var arī izsmidzināt. Tā teikt – profilaktiskos nolūkos.

Soda. Tā ir allaž labs palīgs mājas uzkopšanā, jo īpaši tad, kad runa ir par nelāgiem aromātiem. Sodu var izbārstīt pa trauku mazgājamo mašīnu, lai tā palīdz absorbēt smakas. Protams, neaizmirsti pēc izbārstīšanas ieslēgt elektroierīci uz karstāko režīmu.

Sodas "bumbas". Portāls iesaka taisīt arī īpašas sodas bumbas, kuras var pagatavot no sodas un ūdeņraža pārskābes. Divas tases sodas jāsajauc ar trīs ēdamkarotēm ūdeņraža pārskābes. Ja ir vēlme piešķirt sodas bumbām kādu aromātu, tad var pievienot arī kādu aromātisku eļļu. Izveidosies putriņa, kas jāizklāj uz cepampapīra. Masai jāatļauj nostāvēties vairākas stundas, lai tā sakalstu, bet pēc tam izveidotās sodas bumbas liek trauku mazgājamā mašīnā, ieslēdz to uz karstāko režīmu, lai sodas bumbas paveiktu savu darbiņu.

Padoms! Ar šiem līdzekļiem trauku mazgājamo mašīnu tīri tikai tad, kad tā ir atbrīvota no traukiem.

Cik bieži un kā tu tīri savu trauku mazgājamo mašīnu? Padalies ar savu pieredzes stāstu komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!