Foto: DELFI
Iepazīstoties ar tūrisma piedāvājumu Smiltenē, uzmanību noteikti piesaistīs, varētu teikt, mīklains tūrisma objekts – Meteorīta krāteris. Kur to meklēt, kāds tas ir un galu galā – vai uz to vērts braukt?

Meteorīta krāteris atrodas pašā Smiltenē – uz to ved norādes, kā arī tas ir viegli sasniedzams. Ja ieplānota garāka ekskursija pa pilsētu, šo noteikti var iekļaut pastaigu maršrutā. Kad nonākts pie šī savdabīgā objekta, priekšā sagaidīs krāterveida bedre. Kā teikts oficiālajā tūrisma mājaslapā "Visit Smiltene", bedre ir 11 metrus dziļa un tās diametrs ir 85 metri.


Vai tiešām bedre radusies, nokrītot meteorītam? Šī teorija nav apstiprināta, bet vizuālās līdzības dēļ tai dots tieši šāds nosaukums. Kā teikts tūrisma ceļvedī, pēc dažādām pārbaudēm un pētījumiem secināts, ka bedre varējusi veidoties, izkūstot kvartāra ledājiem.
Lai vai kā – Smiltenes viesus uz šo vietu mudina doties vilinošais nosaukums, bet vietējos – lielās bedres dibenā izveidotais futbola laukums.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!