Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī ir jau septītā reportāža no kāda rīdzinieka, kurš ikdienas gaitās fotografē apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpējus un ziņo par tiem Rīgas pašvaldības policijai. Šoreiz aculiecinieku pārsteiguši tūristi no Latvijas kaimiņvalstīm, kas savus automobiļus, lai nebūtu jāmaksā par stāvvietu, novieto uz ietvēm vai zālienā. Kā norāda sociāli atbildīgais aculiecinieks, pēc viņa novērojumiem, visbezkaunīgākie šajā ziņā ir viesi ar Lietuvas un Somijas numurzīmēm.

"Pateicoties ierobežojumiem, maijs un jūnijs bija diezgan klusi mēneši. Tagad, kad daļa ierobežojumu ir atcelti, Rīgā atkal notiek bardaks. Autovadītāji palikuši bezkaunīgi un savus auto novieto visur kur pagadās – uz gājēju ietvēm, zaļajās zonās, postot pilsētas apstādījumus un, protams, arī neievērojot ceļa zīmes, piemēram, apstāties un stāvēt aizliegts, stāvēšana invalīdiem paredzētajā stāvvietā, stāvēšana krustojumos u.c.," novērojumos dalās fotogrāfiju autors.

"Ļoti daudzi pārkāpēji ir tūristi no Lietuvas, Krievijas un Igaunijas, gadās arī citu valstu, taču šie ir regulārākie pārkāpēji. Zaļās zonas postītāji ir, tie kuri izbraukā pagalmu teritorijas, kas agrāk bija apzaļumotas un tagad pārvērstas par izbraukātu un izpostītas zemes un dubļu plačiem," pārliecinājies sociāli atbildīgais pilsonis.

"Žēl, ka māju iedzīvotāji neziņo policijai par šiem pagalmu postītājiem. Jo biežāk šie bezkauņas saņems pelnītu sodu, jo ātrāk izskaudīsim šo huligānus, kuri posta mūsu pagalmus. Daudzdzīvokļu namu pagalmos zeme ir jaukta tipa kopīpašums, kura pieder tās iedzīvotājiem. Jautājums – vai jums patīk, ka jūsu zaļo zonu vienkārši izposta!?" retoriski vaicā policijai par pārkāpējiem ziņojošais aculiecinieks.

"Kā var tik bezkaunīgi uzvesties un nedomāt par vidi!? Tā vien šķiet, ka Rīgā drīz zaļās zonas nebūs; kur nu vēl runa var būt par Rīgu kā zaļo pilsētu... Aicinu daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus – ja redzat šādus pārkāpējus, kuri posta zālāju un pilsētas apstādījumus, izsauciet Rīgas pašvaldības policiju (RPP) vai izmantojiet RPP mobilo aplikāciju – tas aizņems ne vairāk kā divas trīs minūtes: nofotografēt, uzrakstīt īsu situācijas aprakstu un nosūtīt. Jo vairāk tiks sodīti šādi bezkaunīgi vadītāji, jo ātrāk pagalmi būs zaļi, un mūsu bērni varēs atkal pagalmos spēlēties!" mudina aculiecinieks.

"Liela daļa tūristu no kaimiņvalstīm paliek viesnīcās Vecrīgā, kur par stāvvietu ir diezgan liela samaksa. Tad nu sākas automašīnu novietošana visur kur pagadās – uz ietvēm, zaļajā zonā, ceļa zīmes apstāties un stāvēt aizliegts darbības zonā, kā arī invalīdiem paredzētajās stāvvietās. Ko lai te daudz saka, bezkauņas atbrauc uz svešu valsti un vēl neievēro notiekumus! Kā novēroju, visbezkaunīgākie ir lietuvieši un somi, tiem pilnīgi vienalga, kur atstāt auto – ka tik tuvāk viesnīcai un par stāvvietu nav jāmaksā. Savā ziņā papildina Rīgas domes maciņu ar samaksātajām soda naudām…" pēc labi padarītā darba rezumē policijai par pārkāpējiem ziņojošais aculiecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!