Lēdurgas dendroparkam ir ārkārtīgi interesanta vēsture. Izrādās, to pamatā izveidojis viens cilvēks – Arvīds Janitens, kas 1973. gadā pēc savas iniciatīvas sāka stādīt kokus, krūmus un ziemcietes pirms tam maz izmantotā lauku platībā. Tagad šeit atrodas vairāk nekā 1000 koku un krūmu sugu un pasugu, aug daudz Ziemeļvidzemē neizturīgu kokaugu. Tas ir lielākais nevalstiskas cilmes kokaugu krājums Latvijā un kļuvis par aizsargājamu dabas un kultūrvēsturisku objektu.

Kā izceļ dabas taku entuziaste Alise Lūse, kura nesen šeit paviesojusies, viņu pārsteidza, ka parkā ir ierīkotas daudz dažādām gaumēm pielāgotas atpūtas vietas, kur iespējams pieteikt kādu pasākumu (pikniku ģimenes vai draugu pulkā, kāzu ceremoniju utml.) un izvēlēties tam atbilstošu vietu – šeit būs zaru būdiņa ar soliņiem, ugunskura vieta, smalka lapene fotosesijām, kā arī liela nojume plašākam cilvēku skaitam.

Parks ir labi kopts, kā arī tur ir daudz interesantu apskates objektu – koka skulptūras, labirints, horoskopa aplis, Mudurgas dižakmens utt.

Parkam cauri vijas galvenā taka, kas pieejama arī cilvēkiem ratiņkrēslos, taču no tās atzarojas vairākas citas, kas ļauj baudīt daudzos un dažādos parkā augošos kokus, krūmus un apskates objektus.

Parka platība ir 47,2 hektāri un taciņu kopējais garums pārsniedz 2,5 kilometrus. Ieeja parkā ir par maksu – pieaugušajiem 2,50 eiro.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!