Foto: Edgars Pohevičs

Ik gadu Liepājā tiek noskaidroti skaistākie un sakoptākie pilsētas īpašumi, un arī šis gads nav izņēmums – konkursā "Liepāja pucējas" žūrijas pārstāvji apbalvojuši šā gada konkursa 11 laureātus trīs vērtējumu kategorijās: sakoptākās iestādes/uzņēmumi, daudzdzīvokļu ēkas un privātmājas.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja informē Liepājas pilsētas būvvaldes pārstāvis Aigars Štāls, kopumā žūrija šogad vērtēja 47 ēkas, jo daļu no iespējamiem nominantiem žūrijas locekļi izraudzījās paši, vairākas reizes apbraukājot pilsētu, meklējot un vērtējot iespējamos sakoptākā nama nosaukuma pretendentus. Savukārt aktīvāk nekā citus gadus savus namus vērtēšanai pieteica tieši īpašnieki –tādu objektu skaits šogad bija 12.

Liepājas pilsētas būvvaldes pārstāvis atzīmē, ka pieteiktie vai pamanītie skaistākie nami un teritorijas tika vērtēti pēc konkursa nolikumā apstiprinātajiem kritērijiem: objekta sakoptība kopumā, mazo arhitektūras formu tehniskais stāvoklis, apstādījumu un labiekārtojuma kvalitāte, visu arhitektūras elementu un teritorijas stilistiskā vienotība, ideja un izmantoto materiālu oriģinalitāte u.c. Namu un sakopto teritoriju vērtēšana katru gadu notiek vasaras nogalē, kas ir laiks, kad uzplaukst un atklājas krāšņums, kura veidošanā daudzviet namu īpašnieki, apsaimniekotāji vai iedzīvotāji ieguldījuši daudz pūļu.

Par laureātiem iestāžu/uzņēmumu/sabiedrisko ēku grupā šogad atzīti divi pretendenti, daudzdzīvokļu ēku grupā – pieci, savukārt privātmāju grupā – četri pretenti.

"Sakoptāko namu konkurss vienmēr ir apliecinājums liepājnieku varēšanai un nesavtīgumam. Es ļoti labi zinu, ka iekopts dārzs vai skaisti sakopta teritorija nerodas vienā dienā – tas ir rezultāts ilgstošam, pacietīgam un neatlaidīgam darbam un pūlēm. Katra sakopta privātmāja, katrs sakopts pagalms, daudzdzīvokļu nams vai uzņēmums liek uz visu Liepāju paskatīties nedaudz citādāk – tas ļauj ieraudzīt un novērtēt skaisto mums apkārt un arī pašiem kļūt lepnākiem par savu pilsētu. Visu konkursā pieteikto īpašumu īpašnieki dara mūsu pilsētu sakoptāku un skaistāku, tādēļ pelnījuši pateicību par savu ieguldījumu," sveicot konkursa laureātus un dāvinot viņiem īpašu piemiņas plāksni, norādīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Sakoptāko namu konkursa "Liepāja pucējas 2020" laureāti

Iestādes/uzņēmumi

  1. Jelgavas iela 17, Liepājas Svētā Dominika Romas katoļu baznīca, bīskaps Viktors Stulpins
  2. Uliha iela 32, Hotel Villa Roze, Oļegs Hramovs

Daudzdzīvokļu ēkas

  1. Daugavas iela 1, SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs"
  2. Kuršu 24, Svetlana Jurecka
  3. Loku iela 7, Dzīvokļu īpašnieku biedrība "Loku nams"
  4. Turaidas iela 8A, SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs"
  5. Ventas iela 2, SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs"

Privātmājas

  1. Privātmāja Darbnīcu ielā, saimnieki Lolita un Agris Zeidleri
  2. Privātmāja Mazajā ielā, saimniece Gunta Bēta
  3. Privātmāja Klusajā ielā, saimniece Veronika Liepiņa
  4. Privātmāja Palangas ielā, saimniece Viola Grīnbarte

Sakoptāko namu īpašnieki vai un ap tiem esošo teritoriju apsaimniekotāji saņēma īpašu, pie ēkas sienas piestiprināmu atzinības plāksnīti, ar uzrakstu "2020" Liepājas pilsētas karoga krāsās, kā arī Liepājas karogu un apliecību par šā nosaukuma iegūšanu. Tāpat konkursa dalībnieki balvā vēl katrs saņēma 50 tulpju sīpolus, Liepājā gatavotu tēju izlasi, toverīti ar medu un saldumus.

Foto ieskats Liepājas skaistākajos un sakoptākajos namos:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!