Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 16. septembrī, Ceļu satiksmes drošības direkcija kopā ar Valsts policiju Rīgā, Krasta ielā, veica transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli. Kopumā tika pārbaudīts 41 motocikls un 12 vieglie auto.

Visi motocikli šoreiz bija atbilstošā tehniskā kārtībā, bet divi vieglie auto palika bez numuriem – viens no tiem bija driftam pielāgots BMW, bet otram auto ar stūri labajā pusē bija noņemtas netiešās redzamības iekārtas. Atgādinām, ka tieši pirms nedēļas līdzīgā reidā Rīgā arī tika noņemtas numurzīmes kādam citam drifta BMW.

Lai Latvijā drīkstētu piedalīties ceļu satiksmē ar automobili, kam stūre ir labajā pusē, tam ir jāpielāgo priekšējie lukturi braukšanai pa ceļa labo pusi, jāuzstāda ārējie atpakaļskata spoguļi ar atbilstošu redzamību un salonā ir jāuzstāda videokamera kreisajā (pasažiera) pusē un monitors, kurš jānovieto autovadītāja redzamības zonā – jāiebūvē vai jānostiprina pie transportlīdzekļa paneļa.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!