Foto: EPA/Scanpix/LETA
Kā ieslēgt atpakaļgaitu situācijā, kad tik neveikli esam saķērušies elkoņos ar Aleksandra Lukašenko asiņaino režīmu, spriests un rakstīts ne mazums – arī MVP slejās. Kad sarunas ievirzās par pasaules čempionātu hokejā, plakstiņš noraustās ne vienam vien: jo gribas i vilku pabarot, i kazu sataupīt, un to visu vēl – ar taisnu mugurkaulu. Taču tās visas ir pupu mizas. Vismaz salīdzinot ar baltkrieviem – kurus sit, iesloga un vajā. Uz šā fona – tad nu parunājiet par kaut kādu čempionātu... Un tomēr – mēs parunājām. Ar vienu no labākajiem kaimiņvalsts hokeja žurnālistiem Vjačeslavu Fedorenkovu. Kas notiek Minskā un Baltkrievijas hokejā, kas gadu gaitā jo cieši saaudzis ar Lukašenko personību, ar veselo saprātu brīžiem grūti aptvert...

Izskaidrot tukšās tribīnes varas iestādēm šobrīd ļauj pateicīgais vīrusa izplatības fons, taču piespiest kādu noticēt šai pasakai Baltkrievijā ir grūti. Rūdītie fani nenāk, jo protestē, bet ierindās skatītājiem gluži vienkārši ne hokejs šobrīd prātā... Žurnālists tic, ka atpakaļceļa vairs nav – dzīvot kā agrāk, pieverot acis vai vienkārši pasmīnot par šo cirku, vairs nebūs iespējams. "Vēlēšanu priekšvakarā atlūgumu gandrīz pilnā sastāvā uzrakstīja viss Minskas "Dinamo" preses dienests – kad to spieda veidot materiālus par kluba prezidenta priekšlaicīgu ievēlēšanu. Kā mēdz teikt: "Tā ir Baltkrievija, draudziņ..." (Smejas.) Mēs pie tā esam pieraduši. Tas nenozīmē, ka to atbalstām, bet kaut kādā mērā līdz šim ar to esam samierinājušies. Taču nu mērs ir pilns. Pārāk jau ilgi un pēdējā laikā – pārāk nekaunīgi mums mēģina iestāstīt, ka melns patiesībā ir balts, un otrādi."

Tomēr, kā zināms, Lukašenko nepavisam nav noskaņots aiziet pār kalnu miglā kā Mirtante. Savas pozīcijas mēģina saglabāt visiem iespējamajiem līdzekļiem, un nav gatavs atteikties arī no savas mīļākās brīvā laika smilškastes – hokeja. Par ko liecina arī Dmitrija Baskova iecelšana Baltkrievijas hokeja federācijas vadītāja krēslā. "Viņš ir Lukašenko komandas galvenais treneris, savulaik – arī viņa jaunākā dēla Nikolaja personiskais treneris.

.

.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!