Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Viens no 1526 cilvēkiem, kam koronavīrusa tests Latvijā bijis pozitīvs, ir arī 2019. gada Eiropas čempione pludmales volejbolā Tīna Graudiņa. Lai gan aizstāvēt pērn izcīnīto titulu Tīnai un viņas pāriniecei Anastasijai Kravčenokai atļāva, pienākot turnīram, emociju bāka jau bija tukša. Kas pats interesantākais – vēl šodien pašai sportistei tā arī īsti nav skaidrības, vai viņa tiešām bija inficējusies ar Covid-19, vai tā bija vien tehniska kļūda.

Kā tas iespējams? Graudiņa zvanīja uz Centrālo laboratoriju un runāja ar tās pārstāvjiem, kuri apliecināja, ka šādas izmaiņas testu rezultātos ir iespējamas, tādi gadījumi ir bijuši. "Viņi skaidroja, ka acīmredzot vīruss pēc 48 stundām vairs nebija manā organismā. Kad vaicāju, vai man vienkārši nav paveicies, ka tieši todien veicu testu, saņēmu apstiprinošu atbildi. Ja būtu taisījusi pārbaudi nākamajā vai aiznākamajā dienā, tad rezultāti, visticamāk, būtu negatīvi."

Graudiņa atzīst, ka nav skaidrības, kad tad īsti viņa vīrusu saķērusi. Vadoties pēc epidemiologu loģikas, "Covid-19" viņas organismā bija jau labu laiku, bet pozitīvās analīzes konstatētas slimošanas pašā beigu posmā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!