Ieriķos daba ir izveidojusi un cilvēki pilnveidojuši brīnumjauku relaksēšanās vietu – Ieriķu dzirnavas un dabas takas. Tā ir fantastiska vieta pastaigai ģimenes lokā.

Diemžēl pēc 1987. gada ugunsgrēka no Ieriķu dzirnavām ir palikuši tikai mūri, taču tie ir ļoti iespaidīgi, un Ieriķu ūdensdzirnavas kā 17. gadsimta celtniecības piemineklis ir iekļauts vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļu sarakstā.

Upīti, uz kuras atrodas dzirnavas, sauc par Melderupi, Grūbupi jeb Ieriķupi. Gar tās krastiem izveidota ērta pastaigu laipa, kas ļaus visu apskatīt sausām kājām. Mazā upīte var lepoties ar skaistiem stāvkrastiem un veseliem septiņiem dažāda augstuma ūdenskritumiem, kurus mēdz dēvēt arī par Grūbas ūdenskritumiem.

Pastaigas laikā būs iespējams sastapt arī pa kādai zaļojošai dzīvnieka skulptūrai, kas izveidotas no sūnām, taču vērīgākie noteikti var uzmeklēt daudzās rūķu sejiņas, kas paslēpušās apkārtnē.

Starp citu, netālu atrodas arī Cecīļu dabas taka, kas arī ir gana iespaidīga. Ko vēl apskatīt šajā pusē, meklē te, bet turpinājumā Gintas Ažukas skaisti iemūžinātie mirkļi no pastaigas pa Ieriķu dzirnavu dabas taku.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!