Foto: DELFI
Laikā, kad ceļot pa plašo pasauli īsti nav ieteicams, var doties garšu ekspedīcijās – jau deviņus gadus piparotus pusdienu piedāvājumus cilvēku pūļi steidz baudīt uz Ģertrūdes ielu, kur puspagrabā ar neparastām smaržām vilina "StockPot". Kad izdodas iespraukties ēstuvē, uz tāfeles lasāmi eksotiski nosaukumi – vistas vindalū, Dienvidindijas "sambar" vai Šrilankas paripu dāls. Aiz letes rosās Linda Džonsone, bet virtuvē gar katliem šķindinās viņas vīrs Ričards. Pāris, kas teju pirms 20 gadiem iepazinās, strādājot kazino, šobrīd radina ļaudis pie asiem ēdieniem un neparastām garšvielu kombinācijām.

Ēst gatavošana Ričardam nav nekas svešs jau kopš astoņu gadu vecuma, kad viņš sāka gatavot ģimenes maltītes, jo abi vecāki visu dienu strādājuši, turklāt mammas gatavošanu viņš raksturo ar vārdu "briesmīgi". Viņš ir no Lielbritānijas, tādēļ sācis ar klasiskām receptēm, ceptām olām un kartupeļiem, bet ar laiku, šķirstot pavārgrāmatas, receptes kļuvušas arvien izsmalcinātākas.

Savukārt jau 12 gadu vecumā viņš ar gatavošanu sāka pelnīt naudu! "Vecākiem nāca ciemiņi, un es uztaisīju ēdienkarti vakariņām. Viņi man iedeva naudu produktiem, es visu nopirku, pagatavoju, pasniedzu ēdienus, arī traukus pēc tam nomazgāju. Par šādām vakariņām man samaksāja 40 mārciņas. Atceros, ka pasniedzu dažādu sieru uzputeni, kā pamatēdiens bija liellopu gaļa Burgundijas gaumē, bet desertā bija "crêpes suzette" – plānās pankūkas ar karamelizēta cukura un apelsīnu sulas mērci. Pēc kāda laika vecāki paziņoja, ka viņu ciemiņi, kas toreiz bija atnākuši, paši rīko ballīti un grib, lai es gatavoju ēst! Tā es brīvdienās sāku piepelnīties, gatavojot ēdienus dažādām mājas ballītēm."

Piecpadsmit gadu vecumā Ričards iestājās pavārskolā, bet attapās, strādājot 16 stundas dienā un saņemot tikai 27 mārciņas nedēļā. "Es 12 gadu vecumā pelnīju vairāk nekā pēc pavārskolas beigšanas! Apmēram gadu izturēju, mizojot sīpolus un tīrot zivis, turklāt man apnika, ka visiem maniem draugiem ir nauda, lai aizietu uz krogu. Es visu laiku strādāju, un man nekad nebija naudas, tādēļ sāku strādāt kazino industrijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!