Dzīve aizrauj: māksla skaisti rakstīt – Dārta Dīriņa
Kas ir kaligrāfija? Kā to apgūt un vai ikviens var iemācīties glīti rakstīt? Atbildes uz šiem jautājumiem Andra Čudare centās noskaidrot sadarbībā ar "Samsung" tapušā projekta "Dzīve aizrauj" otrajā epizodē. Tās galvenā varone – kaligrāfe Dārta Dīriņa.
"Tā ir spēja skaisti un glīti rakstīt dažādām vajadzībām. Kad es rakstu kaligrāfiski, ņemu rokās spalvu un tušu un, kā senos laikos ar abiem elkoņiem uz galda, sēžos pie galda un rakstu," īsumā to, kas ir kaligrāfija, skaidro Dārta.

Ar kaligrāfiju Dārta sākusi nodarboties pirms astoņiem gadiem, kad mācījusies Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Vēlāk iemaņas meitene slīpējusi pašmācības ceļā, savā nodabā rakstot, un tad jau Dārtas prasmes sākuši novērtēt arī draugi.

"Es ticu, ka jebkurš var iemācīties kaligrāfiski rakstīt. Tikai ir nepieciešama ļoti liela pacietība un treniņš, lietas, kas mūsdienās cilvēkiem nedaudz pietrūkst," atzīst Dārta, neslēpjot – kaligrāfijā mācīšanās process nekad nebeidzas: var apgūt pamatus, bet ir bezgala daudz burtu veidu, ko var turpināt mācīties.