Latvijas Jaunatnes čempionāts šogad noritēs septiņās vecuma grupās meitenēm un septiņās vecuma grupās zēniem. 2020./2021. gada sezonā ierastā Latvijas kausa izcīņa būs tikai U-19 jauniešiem, finālus aizvadot decembrī kopā ar pieaugušajiem. Savukārt U-12 un U-13 grupās trīs kausa sacensības – rudens, ziemas un pavasara – šosezon nomainīs trīs čempionāti – rudens, ziemas un pavasara, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Piektdien un sestdien pirmās cīņas aizvadīs U-16 grupas meitenes un zēni, bet svētdien sacensības uzsāks U-14 zēni un meitenes. U-16 grupa savas spēles pirmajā sabraukumā aizvadīs Rīgā, Aizputē, Preiļos un Jelgavā. U-14 sportisti un sportistes svētdien tiksies Valkā, Rēzeknē, Rīgā un Limbažos.

Sakarā ar pēdējiem notikumiem Covid-19 ietekmē, visas Kuldīgas un Daugavpils sporta skolu komandas līdz 16. oktobrim nepiedalīsies Latvijas Jaunatnes volejbola čempionātā. Šobrīd LVF Jaunatnes sacensību koordinatore intensīvi strādā pie kalendāra izmaiņām, lai varētu pārcelt vai izmainīt visus sabraukumus, kuros bija ieplānota Daugavpils un Kuldīgas sporta skolu komandu dalība.

Pēdējo titulu zāles volejbolā jauniešu komandas izcīnīja 2019./2020. gada sezonas Latvijas kausa sacensībās, bet Latvijas čempionāts palika nepabeigts koronavīrusa Covid-19 epidēmijas dēļ. 2005. gadā dzimušo grupā par Latvijas kausa ieguvējām kļuva Natālijas Deveikusas trenētās Rīgas Volejbola skolas komandas meitenes.

"Ceru, ka šogad sacensības pabeigsim," atceroties pagājušās sezonas nepabeigto Latvijas čempionātu, optimiste ir Deveikusa. "Šobrīd grūti kaut ko prognozēt, jo trīs mēnešus mums bija karantīna, taču vasarā kārtīgi pastrādājām."

Viņa stāsta, ka ne visu laiku meitenes var trenēties kopā, jo piecas ir arī gadu vecāku spēlētāju RVS izlasē, bet Anna Cepurīte jau trenējas arī Andreja Odinokova vadītajā Baltijas līgas čempionkomandā.

1. oktobrī 2005. gadu komanda Deveikusas vadībā aizvadīs vienīgo draudzības spēli pirms piektdienas un sestdienas mačiem ar RVS vecāka gadagājuma izlasi.

"Domāju, kā vienmēr mūsu galvenā konkurente uz uzvaru būs otra RVS komanda, ko trenē Normunds Lūsis," saka trenere, piebilstot, ka ar Lūsi konkurē arī citās vecuma grupās. "Spēcīga ir arī Kuldīga ar vairākām 2006. gada sava vecuma Latvijas izlases spēlētājām, Daugavpils, Limbaži..."

Šogad čempionātam pieteikušās 152 komandas, salīdzinot ar pagājušā gada 137 komandām. Šie skaitļi neietver U-13 un U-12 vecuma zēnus un meitenes, jo šiem vecumiem komandas var pieteikties 20 dienas pirms attiecīgā jaunatnes čempionāta posma.

Visvēlāk Latvijas čempionātā iesaistīsies U-19 grupas jaunieši un jaunietes, jo šī būs vienīgā grupa, kurai tiks saglabāta Latvijas kausa izcīņa, kuras fināli tradicionāli norisināsies kopā ar Latvijas kausa izšķirošajām spēlēm vīriešiem un sievietēm.

Iepriekš trīs reizes kausu – Rudens, Ziemas un Pavasara – izcīnīja jaunākās – U-12 un U-13 – grupas, bet tagad šajās grupās tiks noskaidroti Rudens, Ziemas un Pavasara čempioni.

Tāpat kā citas sacensības arī jaunatnes čempionātu volejbolā Covid-19 savaldīšanai pieņemti dažādi ierobežojumi. Latvijas Volejbola federācija (LVF) vēlas redzēt sacensības, kas notiek drošā vidē. Tāpēc visām komandām ir izsūtīti LVF izstrādāti noteikumi 'Covid-19 izplatības mazināšanai jaunatnes sacensībās. Bez valstī pieņemto vīrusa ierobežošanas pasākumu izpildes tie paredz arī tradicionālās sarokošanās atcelšanu spēles laikā, bumbu dezinficēšanu, kā arī sasveicināšanos pirms spēles un atsveicināšanos pēc tās, stāvot uz laukuma gala līnijas.

Vairāk par Latvijas Jaunatnes čempionātu volejbolā lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!