Foto: F64
Latvijas Handbola federācija (LHF) pēc līguma pārtraukšanas ar izlases galveno treneri Āronu Cīrki noslēgusi vienošanos ar viņa līdzšinējo palīgu Sandri Veršakovu, kurš turpmāk vadīs Latvijas handbola izlasi.

Kā norāda LHF, šajā situācijā tas bija vienīgais loģiskais solis, jo Veršakovs šobrīd strādā ar izlasi un Dobeles "Tenax", kā arī mēnesi pirms pirmajām spēlēm meklēt pilnīgi jaunu treneri nebūtu prātīgi.

"Abas puses aktīvi diskutēja un centās panākt vienošanos arī uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, tomēr sarežģītie apstākļi piespieda pieņemt šādu lēmumu," teic LHF izlašu direktors Arvis Juzups. "Katrā ziņā mums ir jāiet uz priekšu un jātiecas uz mūsu mērķi - kvalificēšanos 2022.gada Eiropas čempionātam."

Jaunais izlases treneris Sandris Veršakovs atzīst, ka bijis nedaudz pārsteigts par šādu notikumu pavērsienu. "Piekritu piedāvājumam, jo man kā trenerim vadīt izlasi ir bijis pašmērķis, tomēr nebiju plānojis tik ātri kļūt par galveno. Biju domājis vēl dažus gadus strādāt un iegūt pieredzi. Protams, tas mazliet bija pārsteigums, jo biju pārliecināts, ka ar Cīrki tiks turpināta sadarbība. Tā kā komandai nepieciešams treneris, pieņēmu šo piedāvājumu."

Latvijas izlasei 4. novembrī viesos paredzēta 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle ar Norvēģiju, bet trīs dienas vēlāk Valmierā ieplānots mačs ar Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!