Gājēju un velobraucēju tiltu pār Irbes upi Tārgales pagastā atjauno projekta "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība" gaitā, tādējādi Jūrtakas garās distances pārgājienu maršrutā iekļautais objekts būs pieejams visiem, kas iecienījuši atpūtu brīvā dabā.

To varēs izmantot arī starptautiskā velo maršruta "EuroVelo 13" un "EuroVelo 10" veicēji, pastāstīja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne. Objektu ekspluatācijā paredzēts nodot 2021. gada janvārī.

Trošu tilts ir vienīgā šāda veida celtne Ziemeļkurzemē, un ir svarīgs infrastruktūras objekts pie bijušās Lielirbes dzelzceļa stacijas. Tas neatrodas nekurienes vidū, bet ir domāts tūrisma attīstībai, turklāt, atjaunojot tiltu, arī Miķeltorņa kempingos un atpūtas vietās dzīvojošajiem viesiem būs nodrošinātas daudzveidīgākas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Realizējot projektu, gājējiem un velosipēdistiem būs ērtāka un drošāka pārvietošanās pa kādreizējā mazbānīša stigu ciemu joslā starp jūru un asfaltēto šoseju.

Tilta atjaunošanas darbu tehnisko dokumentāciju sagatavoja un atjaunošanas darbus trīs mēnešus veiks SIA "M.A.–TAKA–7" darbinieki, bet būvuzraudzības pakalpojumu sniegs SIA "Tiltu būvnieks" speciālisti. Finansējuma avoti tilta atjaunošanas darbiem: 112 693,72 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļi, Ventspils novada pašvaldības ieguldījums – 50 403,50 eiro, valsts budžeta dotācija ir 4971,78 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!