Foto: DELFI

Izbraucot no Tukuma uz Šlokenbekas muižu, uz īsu brīdi var piestāt pie Šlokenbekas dzirnavu ezera.

Ja vadīsies pēc "Waze", tas tevi aizvedīs neceļos – privātmāju pudurī, kas slejas uz pussalai līdzīgā veidojuma. Tādēļ labāk navigācijā ievadīt šīs koordinātas 56.974455, 23.208950, kas aizvedīs līdz nelielam laukumiņam pavisam netālu no slūžām.

Kā var lasīt "Visit Tukums" mājaslapā, dzirnavas tur uzceltas jau 1867. gadā. Dzirnavezera krastā pat novietots neliels obelisks kā piemiņas zīme par dzirnavu būvniecību. Šobrīd šīs dzirnavas apskatāmas tikai no ārpuses.

Ja iepriekš runāts par ekoloģisko katastrofu šajā ezerā, tad pastaigas laikā var atcerēties nedaudz romantiskāku leģendu. Tā vēsta, ka reiz Šlokenbekas un Durbes barona dēls Matiass iemīlējies dzirnavnieka meitā. Tieši uz dzirnavu dambja abi mīlnieki tikušies, bet barons par to uzzinājis un, niknuma vadīts, kādā pilnmēness naktī gribējis meldera meitu nogalināt. Bet abi jaunieši sadevušies rokās un metušies ezerā, kur gājuši bojā.

Foto: DELFI

Atrodoties šajā vietā var aplūkot košo aļģu klājienu pie slūžām, kā arī mazliet paieties gar ezera krastu. Taciņa ir visai stāva, jāpacīnās arī ar nātrēm, manāmas arī dažas latvāņu lapas. Floras pazinēji, iespējams, priecāsies par gaiši zilajiem cigoriņu ziediem, kas aug taciņas malā līdz slūžām.

Foto: DELFI

Ezera vidējais dziļums ir divi metri, bet dziļākā vieta 3,5 metri. Interesanti, ka tieši ezers ir Tukuma un Engures novada robežlīnija.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!