Garšās koša kūka kā pats rudens. Skaisto un dabīgo nokrāsu piešķir maigais avokado. Laima sula un medus savukārt spēlējas skābenās un saldās notīs. Un kūkas gatavošanā nav izmantoti milti. Dekorē ar savām iecienītākajām ogām. Recepti iesaka gardēde Māra Deless–Vēliņa.
180Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzevalrieksti0.5 glāzedateles bez kauliņiem šķipsnasāls3 gab.avokado (nogatavojušies)1 saujabazilika lapiņas4 gab.laima sula6 ĒKškidrs medus3 ĒKKokosriekstu eļļa (izkausēta)1 saujarudens ogas

Sagatavošana

1

Virtuves kombainā sablendē riekstus (ne līdz miltu smalkumam), pievieno šķipsnu sāls (vislabāk derēs jūras sāls). Pievieno dateles un sablendē, līdz veidojas viegli mitra masa. Ja nepieciešams, vari pieliet pavisam nedaudz ūdens.

2

Tālāk gatavo pildījumu. Avokado sablendē kopā ar bazilika lapiņām un laima sulu. Saldumam pievieno šķidru medu vai arī kādu sīrupu.

3

Pārbaudi garšu. Ja šķiet, ka tā ir par skābu, pievieno vēl medu, ja trūkst skābuma, tad – laima sulu.

4

Kad viss sablendēts perfekti gludā masā, pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu. Svarīgi to pievienot pēdējo, jo tā tūdaļ padarīs masu krēmīgu.

5

Ņem piemērotu trauku un izklāj tajā cepamo papīru, atstājot malas ārpusē, lai vieglāk kūku izņemt.

6

Apakšā liec riekstu–mandeļu masu, nogludini ar roku, virsū lej avokado pildījumu.

7

Liec kūku ledusskapī.

8

Pēc pāris stundām vari ņemt ārā un dekorēt ar sezonas ogām.

9

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!